in ,

A közönség és a szarvasiak számára Melis Zsuzsi volt a legszebb

Babák Mihály polgármester és Melis Zsuzsi
Babák Mihály polgármester és Melis Zsuzsi

Szeptember 10-én valószínűleg utoljára látott telt házas közönséget a Vízi Színház, legalábbis az idei évadot tekintve. Színházi produkció helyett azonban szépségkirálynő-jelöltek töltötték be a színpadot, mintegy három órán keresztül ébren tartva a kérdést: kinek a fejére kerülhet a korona.

A Miss Alpok Adria Békés Megye Szépe már harmadik éve erősíti a szilvanapok programjait, eddig azonban a fesztiválsátorban kapott helyet. A helyszín-és időpontváltozás úgy tűnt, jót tett a rendezvénynek, ugyanis érzékelhetően megnőtt a kíváncsiskodó szempárok aránya. A verseny a kereskedelmi csatornákon sajátos „karriert” befutó celebbel, Berki Krisztiánnal is kiegészült, aki Oszlács Norberttel karöltve ezúttal műsorvezetőként igyekezett magára vonni a figyelmet.

A döntőn a lányok összesen négy ruhás számban mutatkoztak be. A 12 tagú zsűri bikiniben, tánc közben, utcai viseletben és estélyiben is megcsodálhatta a lányokat, mindeközben pedig többször is tanúbizonyságot kellett tenniük kommunikációs képességeikről. De a jelölteknek nemcsak a zsűri által feltett kérdésre kellett frappáns válasszal szolgálniuk, hanem egy olyan Békés megyei nevezetességet is be kellett mutatniuk, ami különösen közel áll a szívükhöz.

– A Miss Alpok Adria ugyan egy nemzetközi licence, de a megyei verseny 2010 óta az én jogtulajdonomban van – árulja el lokális sajátosságokról Prauda Edina. Célunk, hogy ne csak a nyugati országrész vehessen részt a megmérettetésen, hanem minden megye. A különbség a többi versenyhez képest abban áll, hogy itt a lányok nem magukról beszélnek, hanem a térség turisztikai nevezetességeit mutatják be. Ezáltal szeretnénk a versenyt kulturális rendezvénnyé emelni, mindemellett a műsor keretei között fiatal tehetségeknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítani.

Amíg a zsűri összedugta a fejét, Csemer Boglárka és az Infusion igyekezett fenntartani az érdeklődést, ennek ellenére a létszám a sorsdöntő pillanatokra látványosan megfogyatkozott.

A kedélyeket a végsőkig csigázva először a különdíjak találtak gazdára. A Facebook szavazás nyertese a szarvasi kötődésű Melis Zsuzsanna lett, mint ahogy a város polgármesterének Szeretet-díját is ő vehette át. Indoklásként elhangzott, a mezőny legfiatalabb – 16 éves -versenyzője éves önként vállalt közreműködésével évek óta szorgalmasan munkálkodik a város vonzerejének növelésében.

– Tipikus kamasz vagyok. Ha egyszer valamit a fejembe veszek, arról nem lehet lebeszélni – árulja el az eredményhirdetést követően a nevezés hátteréről. Már korábban is nézegettem az ilyen versenyeket, szerettem volna kideríteni, hogy ebben a szakmában van-e helyem. Egyelőre úgy döntöttem, visszaülök az iskolapadba, elvégzem az egyetemet, és ha az sikerül, folytatom – vonja le élete első versenyének legfontosabb konklúzióját.

A Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu internetes portál különdíját Kerezsi Virág Ágnes kapta. A második udvarhölgynek a békéscsabai Baka Benedettát, az első udvarhölgynek pedig az orosházi Horváth Dorinát választották. Az idei Miss Alpok Adria Békés Megye Szépe pedig a szintén békéscsabai Sinkovicz Ágnes lett, aki Békéscsaba Szépeként már bizonyított.

– Hosszú volt az út idáig. Sokat készültem, sportoltam, diétáztam, hogy mindkét versenyen a legjobb formámat tudjam hozni. Sokan dicsérték a mosolyom, a természetes megjelenésemet, szerintem ezek játszottak közre a győzelemben. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon erős volt a mezőny, hiszen korábban már mindenki jól teljesített egy versenyen – mondta a díjátadót követően még mindig hitetlenkedve a királynő.

Ágnes ezen a pályán képzeli el a jövőjét, leginkább fotómodellként szeretne karriert befutni. Folytatásként hamarosan már a Miss Alpok Adria verseny országos döntőjén tehet ez irányba egy kis lépést, ami akár nemzetközi berkekbe is elvezetheti.

Vélemény, hozzászólás?

Aradszky László

Szilvanap zárás: Vasárnap minden árnyék elfogyott

Az innováció jegyében meghirdetett tanév a GFF szarvasi gyakorlójában