in , ,

Nagy Dávid 9, csapatunk 15 gólt lőtt

Nagy Dávid
Nagy Dávid

Az ötödik fordulóban azt a Mezőkovácsházi TE csapatát láttuk vendégül, amelyik ellen tavasszal rekordot jelentő tizenegy gólos különbséggel sikerült nyernünk. A mostani találkozó előtt ekkora különbségű győzelmet nem várhattunk, de azért a három pont megszerzésére feltétlenül számíthattunk.
Ennek szellemében kezdtük a meccset, az 5. percben Nagy D. futtából, huszonhárom méterről lőtt látványos gólt a jobb sarokba. 1-0.

A 7. percben újra Nagy D. lőtt Somogyi passzából öt méterről a kapuba. 2-0.

A 10. percben fiatal csatárunk már mesterhármast jegyzett, miután Moldván beadása után közelről lőtt a hálóba. 3-0.

Nem nagyon töltöttek a fiúk csak lőttek, aminek eredményeképp a 13. percben Viszkok beadása után Somogyi lőtt gólt kilenc méterről. 4-0.

Ilyen parádés kezdésre nem számítottunk, de valami azt súgta, hogy itt még nem fogunk megállni, és egy kis szusszanás után a 25. percben Körösfalvi került kecsegtető helyzetbe, de a kapus hárítani tudott.

A 32. percben egy Nagy D.-Somogyi-Nagy D. összjáték után utóbbi jegyzett újabb találatot. 5-0.

A 35. percben vezették első veszélyes támadásukat a vendégek, de Mittnacht lövését Viszkok blokkolta a kapu torkában.

A 39. percben jutottunk el a fél tucathoz, ekkor Somogyi lőtt két csel után a kapuba. 6-0.

Még a félidő utolsó, 45. percére is maradt egy Nagy D. gól, amikor Klimaj kiugratása után talált Szabó mellet a hálóba. 7-0.

Így már az első félidőben eldőltek az érdemi kérdések, ezek után talán az maradhatott kérdés, meg lesz-e a tavaszi gólkülönbség. A második játékrészt sem kezdtük álmosan, az 55. percben Zima lövését tolta kapufára a vendégek kapusa.

A 60.percben Nagy D.-ot buktatta Bíró a tizenhatos vonalán, a megítélt büntetőt a sértett végezte el, de lövését Szabó kiütötte, az ismétlést viszont Nagy D. már nem hibázta el, így elmondhatja, hogy újabb akció gólt szerzett. 8-0.

A 61.percben, azaz egy perc múlva Nagy D. újabb tizenegyest harcolt ki (világrekord gyanús) amit már első szándékból bevert. 9-0.

Ez után az eset után a játékvezető leküldte Bírót a pályáról, második sárga lapja után. A 65. percben egy felperdült labda után, Gulyás még egy cselt bemutatva helyezett a jobb sarokba. 10-0.

A 70.percben, Klimaj passza után Nagy D. szerzett éles szögből újabb találatot. 11-0.

A 69.percben egy Klimaj asszisztot követően, Kiri B. is feliratkozott a gólszerzők közé. 12-0.

A 77. percben két helyzet is kimaradt, előbb Nagy D., majd Moldván választott rossz megoldást, de valószínűleg a „nagy tét” miatt lanyhult már a koncentráció. A 79.percben a kapusról kipattanó labdát Szín, egy csel után helyezte a hálóba. 13-0.

A 81.percben Klimaj bombáját tolta kapu fölé Szabó. A 83. percben Nagy D. beadása után, Szín bólintott a hálóba. 14-0.

A 85. percben Moldván pazar indítása után Nagy D. fejezte be a gólszüretet, a hosszú sarokba lőve. 15-0.

Nem sokkal ezután Juhász játékvezető, hűen a találkozó komolyságához, négy perccel hamarabb lefújta a meccset, ezzel véget vetve a kovácsháziak szenvedésének. Összegzésként elmondhatjuk, hogy minden csapatrészben jobbak voltunk ellenfelünknél, nagy kedvvel, ötletesen szőttük akcióinkat, az ellenfélnek cseppnyi esélyt sem adtunk még a gólszerzésre sem, bár azt hozzá kell tenni, hogy a vendégek nem igazán szakadtak meg, hogy elkerüljék, ezt a már-már megalázó, különösen nagyarányú vereséget. És itt jön képbe a szövetség felelőssége, amikor a szezon elején úgy határozott, hogy ebben az évben az osztályból nincs kieső, ezért fordulhatnak elő ilyen abnormális eredmények, mint amilyen ez is volt, és biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó az idényben. Külön ki kell emelni Nagy Dávidot mai, ritkán látható, gólerős játékáért, a kilenc szerzett találat bármelyik osztályban megsüvegelendő, ritkán látott teljesítmény. A fiúk remélem megtartottak egy pár gólt a jövő hétre is, amikor a Szeghalom csapatával mérjük össze az erőnket, valószínűleg nagy szükségünk lesz majd rá.

Jók: az egész csapat, Nagy Dávid a mezőny legjobbja.

Szarvasi FC – Mezőkovácsházi TE 15-0 (7-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 150 néző. Játékvezető: Juhász Lajos (Krisán J., Kovács K.)

Szarvas: Kiri M. – Szikora M., Kiri B., Körösfalvi K., Viszkok D. (Pecznik P.), Magyar M. (Szín Á.), Moldván K., Zima D., Nagy D., Klimaj Z., Somogyi J. (Gulyás Á.)

Mezőkovácsháza: Szabó A. (Otrok A.) – Bíró T., Szakál A., Berta B. (Marofka M.), Mittnacht T., Holecz N., Keller Z. (Kalocsai D.), Kormányos K., Kormányos K., Multyán P., Megyeri J. (Csatlós Z.)

Gólszerzők: Nagy D. 5′, 7′, 10′, 32′, 45′, 60′, 61′ (büntetőből), 67′, 85′, Somogyi J. 13′, 39′, Gulyás Á. 65′, Kiri B. 69′, Szín Á. 79′, 83′

Kiállítva: Bíró T. 61′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: — Az ezer sebből vérző vendégcsapat tagjai sportemberhez méltóan viselték ennek a mérkőzésnek a történéseit.

Balázs József: — El kell gondolkodnunk a folytatáson.

Tudósítás: Furár Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Ezerkétszázan kóstolhattak a látványkonyha szilvás ételeiből

Sovány Pál fehérben

6–0-ra nyert a Kukoricanapon a Csabacsűdi GyLSE