in , ,

Indián nyár a Körösvölgyi Állatparkban

Az indián nyár folyamán, szeptember hónapban is sokan útra kelnek még, hogy az utolsó, nyárias jó időket kihasználva egy kellemes őszi kirándulást tegyenek a természetben.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark is ennek kapcsán ajánlja az érdeklődő nyugdíjas csoportok, baráti és családi társaságok részére „Indián nyár” elnevezésű programsorozatát, melynek keretében, szeptember hónap 2., 9., 16., 30.  napjain remek állatparki túravezetésekkel várta a bejelentkező kirándulókat.

Szeptember 16-án négy vállalkozó kedvű nyugdíjas csoport is látogatást tett a Körösvölgyi Állatparkban, hogy egy kényelemes séta keretében számos információt megtudhasson az Anna-liget természetes és bemutatott élővilágáról.

A lelkes kiránduló társaságok Szarvasról, Ezüst Szőlőből, Mezőtúrról és Szegedről keresték fel a Körös-Maros Nemzeti Park bemutatóhelyét. A legidősebb túrázó egy 89 éves szarvasi hölgy volt, aktív részvételével bizonyítva, hogy a természet, a jó levegő minden korosztály számára csodálatos kikapcsolódási lehetőség, melyet sosem késő elkezdeni és sosem érdemes abbahagyni.

A négy csoport részére, párhuzamosan megtartott kétszer, két órás túra során a szemlélődők a bemutatott állatfajokon túl az Anna-liget természetes élővilágáról is teljes képet kaphattak. A túrák során minden csoport megszemlélhette a nemrég született európai bölény borjút, miközben a bölény szülők almát fogyasztottak.

A program 10 fő fölött, csoportkedvezményes állatparki belépőjeggyel és előzetes bejelentkezéssel vehető igénybe. A következő túra szeptember 30-án lesz.

Körömi Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Rejtőzködő kincseink: Négy vajdás csapat jutott be a protestáns középiskolák országos versenyének döntőjébe

Csepreghy Nándor

Csepreghy: Az október 2-i népszavazás nem pártpolitikai ügy, a tétje Magyarország jövője