in ,

Arad megyei küldöttség a megyeházán

Békés megyébe érkezett dr. Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke, dr. Coralia Cotoraci, az Aradi „Vasile Goldis” Egyetem rektora, Gabriela Chiricheu, az Arad Megyei Tanács projektekkel foglalkozó igazgatója és dr. Andrei Ando, az Aradi Kereskedelmi Kamara igazgatója. A vendégeket Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Tolnai Péter alelnök, dr. Horváth Mihály, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal aljegyzője és Szász Zsolt, a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője köszöntötte a megyeházán.

A látogatás programját a küldöttség kérésének megfelelően állították össze a megyei önkormányzat kollégái. Elsősorban a CsabaPark projekt érdekelte az aradi vendégeket, a hagyományőrzés és az erre épülő gazdaságfejlesztés. Hanó Miklós, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere vezette körbe a látogatókat a létesítményben, bemutatva annak működését és ismertetve a jövőbeni terveket.

A másik fontos terület, amiről szeretett volna informálódni a delegáció, a megyei kórházak működése. Ellátogattak a Békés Megyei Központi Kórházba, ahol dr. Becsei László főigazgató vezette körbe a küldöttséget a központi kórház békéscsabai intézményében, majd az Orosházi Kórházban dr. Duray Gergő főigazgató mutatta be az orosházi kórház működését. Az egészségügy kapcsán a Békés megyei kórházakban működő egészségügyi rendszer iránt érdeklődtek, a gyulai és békéscsabai kórház integrációja, valamint a szűrőprogramok, különösen a daganatos megbetegedések szűrésének magyarországi gyakorlata terén informálódtak.

Több olyan uniós forrásból megvalósítható közös európai program kivitelezése is szóba került, amelyben a partner Békés megye lenne, ugyanis az Arad megyei fenntartású kórház fejlesztése kiemelt célja Arad megye vezetésének. A két megye képviselői megállapodtak abban, hogy mindezt kölcsönös tapasztalatcserével, szakembercserével segítik a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Megdőlt a tavalyi rekord a bringás véradáson

Sonkolyné Szekerczés Margit, Gy. Németh Erzsébet, Nagy-Huszein Tibor és Kunhalmi Ágnes

Baloldal: A népszavazás tétje az Európai Unióhoz tartozás