Connect with us

Oktatás

Szépészeti kihívások a Székelyben

A szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskola Szépészet ágazatában minden tanévben van szakmai bemutató. A mostani, ami egyben interaktív fodrász továbbképzés is volt, tematikájában nem csak a divat legújabb trendjeire fókuszált. A témák közt szerepelt a legkorszerűbb pigment termékcsalád bemutatása és a keratinkezelés, hajfeltöltés.

A négy órás programot Viola Dóra vezette, aki az Alfaparf professzionális fodrászati márka hazai szakmai vezetője, oktató- és bemutatófodrásza, a Hair-Line Oktatóstúdió szakmai vezetője, kinek precizitását németországi neveltetése, stílusát, szakmai tudását pedig az egyévnyi Los Angelesben töltött időszak világlátása bővítette.

A bemutatón a Szépészet ágazat 48 diákja nagy érdeklődéssel figyelte a legfrissebb fodrászati eljárásokat, amelyek hangsúlyozottan a „hajbarát” megoldásokat helyezik előtérbe.  Sajnos a divat diktálta trendek gyakran felülírják a káros következményeket. Viola Dóra viszont kiemelte, hogy a jövő szakembere előrelátó szolgáltatásával figyelembe veszi az egészséges hajszerkezet megőrzését, ezért mutatott be olyan szakmai módszereket, eljárásokat, amelyekkel lehetőség nyílik a haj-, fejbőrkárosodások megelőzésére, illetve azok kezelésére. A hajgyógyászat, a kapcsolódó kozmetikumok laborkutatási területei is szóba kerültek. Ehhez komoly szakmai tudásra, biológiai és kémiai ismeretekre van szükség.

A szakmai bemutatóra 17 aktív fodrász is kíváncsi volt. „A sok munkával megszerzett tapasztalat, rutin mellé ezen a pályán kell időt szánni a megújulásra, az új technológiák megismerésére”- mondták.

Ezzel a rendezvénnyel az iskolánk azt szándékozott kiemelni, hogy a fodrászat szakmai lehetőségei egyre bővülnek. A XXI. században olyan szakemberekre van szükség, akik a szakmai szolgáltatás alapjaira magasabb szintű tudással szakmaközi területeken is helyt tudnak állnak.

Bakulya Anna

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Simon István Tamás kancellár, Babák Mihály polgármester, Kovács Zsuzsanna főigazgató, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Ozsváth Zsuzsanna a Székely kollégiumának ünnepélyes átadóján (Fotó: Babák Zoltán) Simon István Tamás kancellár, Babák Mihály polgármester, Kovács Zsuzsanna főigazgató, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Ozsváth Zsuzsanna a Székely kollégiumának ünnepélyes átadóján (Fotó: Babák Zoltán)

Átadták a Székely megújult kollégiumát

Oktatás

„LURKÓMOZGATÓ” a Gyakorlóban

Oktatás

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Uhljar Tímea Uhljar Tímea

Fodrászati ismeretek – országos I. hely

Oktatás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2016. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect