in , ,

Rangadót nyertek női kézilabdázóink

Rangadót nyert a Szarvasi NKK női kézilabdacsapata, az NB II-es bajnokság második fordulójában. Száva Flórián együttese a tavalyi bronzérmes Csorvás ellen kezdettől fogva diktálta a tempót, és végig kézben tartva a mérkőzést, jutott a két pont birtokába. A vendégek többet hibáztak, csak az utolsó negyedórában nyújtottak olyan játékot, amely eredményre vezette őket.

Szarvasi NKK–Csorvási SK 30–26 (17–11)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Járdi, Kazi. Szarvas: Kasik – Buzási 6, Szőke 2, SZABÓ T. 8, Raffai-Such 3 (1), Balogh V. 1, Zelei 1. Csere: Juhos, Labát (kapusok), Vuletics 3, TAKÁCS 4, Kocsis 2, Ábrahám, Hajdu, Mester. Edző: Száva Flórián.

A Csorvás legjobb góldobói: Sajben 12 (4), Biró 4. Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 7/4.

Az első félidőt remekül kezdtek a szarvasiakat, a játékrész derekára négygólos előnyre tettek szert, miközben több ziccert rontottak, ami később is jellemzője volt a játékuknak. A védekezés ellenben jól működött a hazai oldalon, és a kapusteljesítmény is megfelelő volt, ennek eredménye lett a hatgólos különbség szünetig. Ami a folytatásban tovább nőtt. A második félidő közepén már kilenccel járt előrébb a házigazda, de ettől kezdve a játékosai lazítottak a taktikai fegyelmen. A nagy gólhajsza kapkodásba csapott át, a védekezésük felpuhult, ezt kihasználva a csorvásiak szépítettek a különbségen.

Száva Flórián: – A hibáinkból mindenképpen tanulnunk kell! A túl nagy igyekezet rányomta bélyegét a meccs utolsó negyedére, az viszont mindenképpen örömteli, hogy a legnagyobb riválisunkat könnyedén tudtuk verni. Ha nem lazítjuk el a végét, akár kétszámjegyű különbségű is lehetett volna a győzelmünk.

Nyári Mihály

Vélemény, hozzászólás?

Rendőrségi ajánlás a népesség-összeírás időszakára

Muzsikával búcsúztatta a nyarat a Szarvasi Kamarazenekar