Connect with us

Szarvas

Béni bácsi 90 éves lett

Duda Benedek – Béni bácsi – sokak jó ismerőse Szarvason. Alig is hihető, hogy néhány napja betöltötte a 90. életévét. Október 3-án, hétfőn a város nevében érkezett delegáció, hogy otthonában, felesége és lányai társaságában köszöntse fel a jeles születésnap alkalmából.
A Polgármesteri Hivatalból Uhljárné Lestyán Edit idézte fel a kilenc évtizedes életutat, majd Babák Mihály polgármester és dr. Melis János c. főjegyző gratuláltak, s nyújtották át Orbán Viktor és a városi képviselő testület oklevelét.

Duda Benedek 1926. október 3-án született Endrődön, néhai Duda Lajos és Juhász Erzsébet kilencedik gyermekeként. Édesapja csizmadiamester volt, 3 lány- és 4 fiútestvér mellett nevelkedett nagy családi szeretetben.

Az elemi és polgári iskola elvégzése után kereskedősegéd lett Szolnokon, majd Szentetornyán. Itt ismerkedett meg Sebők Erzsébettel, akivel 1949. augusztus 20-án kötöttek házasságot és immár 67 éve élnek együtt szeretetben. A házasságkötés után Békéscsabára költöztek, ahol először az ÁFÉSZ-nál dolgozott kereskedőként. 52-től nyugdíjba vonulásáig a békéscsabai Agroker volt a munkahelye. Raktári munkásként kezdte, raktárvezető, körzeti felügyelő lett, majd 1962-től nyugdíjba vonulásáig kereskedelmi főosztályvezető volt. Főosztályvezetőként a megye mezőgazdasági üzemeinek gépekkel való ellátásáért felelt. Élete részévé vált a vállalat, a mezőgazdaság, kapcsolattartás a megye mezőgazdasági üzemeivel, azok vezetőivel. Nagyon könnyen alakított és alakít ki jó viszonyt az emberekkel. A még élő régi kollegákkal, barátokkal, szomszédokkal a mai napig tartja kapcsolatot, névnapján 50-60 telefonhívást szokott kapni.

Két lányuk született, Éva és Edit. Mindkettőjük előtt követendő családi példamutatás volt szüleik élete, munkája. 1993-ban Szarvasra költöztek, de régebbi szálak is kötik Szarvashoz. Sok éven át a szarvasi főiskolán előadóként, vizsgabiztosként tevékenykedett, majd a Szarvasi Város- és Környezetvédő Egyesület aktív tagja volt. Mindig büszke volt endrődi kötődésére, a mai napig kapcsolatban van az endrődi baráti körrel.

Mindkét lánya és két unokája is Szarvason él. Népes család: lányai, vejei, 4 unoka, azok házastársai és 8 dédunoka teszi teljessé életét. A dédunokák is szívesen látogatják Mamit és Tatit, napi vendég náluk valamelyik családtag.

Hét éve komoly betegségen esett át, de – hála Istennek – köztünk maradt, felépült.

Élete, munkássága, segítőkészsége, kedvessége, közvetlensége követendő példa (nem csak) gyermekei, unokái és dédunokái előtt.

Tatai László

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Archívum

2016. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect