in , ,

Döntetlen a jól védekező Vésztő ellen

A kilencedik fordulóban az eddig igen szerényen teljesítő Vésztői csapatot láttuk vendégül, ellenfelünk eddig egyetlen egy pontot kapart össze a bajnokság során, ami az utolsó helyhez volt elég. Mivel a megszokottól eltérően, nem szombaton, hanem a hét utolsó napján került sor a meccsre, így a hagyományok alapján nem lehettünk biztosak, a már megszokottnak számító hazai pályán várt sikernek.

Sajnos igen lanyha iramban kezdődött a találkozó, ami a vendégeknek ugyan megfelelt céljaik eléréséhez, nekünk viszont többet kellett volna nyújtanunk, hogy megmaradjon hazai pályán elért, eddigi hibátlan mérlegünk. Az első lehetőség mégis előttünk adódott, amikor az 5. percben Nagy Dávid szokásához híven igen agilisan rázta le védőjét, de tizenöt méterről leadott lövését követően a jobb kapufa mellett hagyta el a labda a játékteret, így elmaradt a korai gól, ami lendületet adhatott volna a továbbiakban. Mivel a vezetésünk váratott magára, a vendégek nyugodtan játszhatták saját játékukat, aminek alapja a zárt védekezésből indított ellentámadás lett volna, de igazi támadók hiányában ennek nem sok látszatja volt.

Az alacsony színvonal a továbbiakban is jellemzője volt a két csapat ütközetének, amit csak Zima tizennégy méteres lövése tett izgalmassá egy pillanatra, amikor Pecznik bal oldali beadását lőtte úgy kapura, hogy a felső lécről a gólvonalra, onnan a vendég kapus kezébe került a labda. A félidő hátralevő részében sem rágtuk le a körmünket izgalmunkban, nem jöttek a helyzetek, nem tudtunk semmi váratlant húzni, ami vezetéshez juttathatott volna minket.

A második játékrész elején is volt egy lehetőségünk, de az 53. percben Moldván pontrúgását követően, a védők által röviden, középre kifejelt labdát Nagy Dávid tizenhat méterről lőtte kapura, de Ökrös látványos vetődéssel hárította. Ezt követően is többet birtokoltuk a labdát, de támadásainkban nem sok elképzelés volt, többször is ívelésekkel próbálkoztunk, de a vendég belsővédőknek ezek elhárítása nem igazán okozott gondot. A 73. percben, első, de annál nagyobb lehetőségüket hagyták kihasználatlanul a Vésztőiek, Rábai egy lefejelt labdát követően már csak Kiri Mihállyal ált szemben, de nem tudott túljárni kapusunk eszén, akiről oldalra perdült a labda.

Ahogy fogyott az idő, úgy nőtt a vendégek magabiztossága, nem találtunk fogást ellenfelünkön, védelmük magabiztosan állt a lábán, csírájában fojtotta el minden kezdeményezésünket. Nem sokkal a vége előtt, a 87.percben Somogyi beadását Nagy Dávid fejelte öt méterről, centikkel a jobb kapufa mellé. Ennél a helyzetnél az volt az ember érzése, ami után, ha reggelig játszunk, akkor sem rúgunk gólt. A romániai játékvezető két perc hosszabbítás után lefújta, ezt az igen csak felejthető kilencven percet.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy míg az eddigi hazai meccseinken csapatunk számolatlanul termelte a gólokat, úgy ezen a találkozón nem tudtunk betalálni ellenfelünk kapujába, így először maradtunk gól nélkül a szezonban. Az viszont látható, hogy a Vésztőnek nem a tabella végén van a helye, kulturált játékkal szerzett tőlünk pontot, amit minden tekintetben megérdemelt. Jövő héten, a páratlan létszám miatti szabadnapunkat fogjuk letölteni, azt követően, hazai pályán a Békéscsabai Jaminával fogunk megküzdeni a három bajnoki pontért.
Jó: Bakró.

Szarvasi FC – Vésztői SE 0-0
Szarvas, Erzsébet liget – 150 néző. Játékvezető: Zsurka Tudor (romániai)

Szarvas: Kiri M. – Szikora M., Kiri B., Viszkok D., Moldván K., Zima D., Nagy D., Bakró G., Somogyi J., Körösfalvi K. (Pecznik P.), Magyar M. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Vésztő: Ökrös R. – Rábai R. (Csikós S.), Papp D., Bessenyei L., Szabó S. (Balázs Z.), Pap Zs., Lázár T., Rotár P. (Pálinkás R.), Tóth K., Zsilinszki M., Molnár T.
Vezetőedző: Brlázs Gábor

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: — Hiába tartottuk nyomás alatt mindkét félidőben az ellenfél kapuját, ma nem sikerült betalálnunk. A vendégek jól megszervezték védekezésüket, és abból ígéretes kontrákat vezettek.

Brlázs Gábor: — Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, hogy megnyerjék a mérkőzést, így igazságos eredmény született. Nagyon meg kell becsülni ezt az egy pontot.

Furár Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Nem forgott veszélyben a két bajnoki pont

Vajdások találkozása a kochsandorittal

Vajdások találkozása a kochsandorittal