in , , ,

Nyolcvan mosolygós gyermekarc lesz a köszönet a VIP-jegyek vásárlóinak

Rendhagyó eseményre hívták az iskolák és a sajtó képviselőit a Cervinus Teátrum művészei, dr. Dósa Zsuzsa és Varga Viktor a mozi előcsarnokába. Ahogy tavaly, 2016-ban is bérleteket adtak át a szarvasi iskolákat képviselő tanároknak.

– Egy évvel ezelőtt találkoztunk itt, és most találkozunk másodszor. Reményeink szerint jövőre és tíz év múlva is találkozni fogunk. Hagyományt szerettünk volna teremteni, és úgy tűnik, ennek a hagyománynak az alapjait jól leraktuk tavaly – mondta Dósa Zsuzsa.

Ez a hagyomány a VIP-jegy vásárlás, ami Szarvason, a Cervinus Teátrumban kicsit másképp működik, mint máshol a világon, ahol a VIP-jegy azt szokta takarni, hogy valamiféle plusz szolgáltatást kínálnak azoknak a nézőknek, akik drágább jegyet vesznek. Itt a drágább jegyet vásárló nézők biztosítanak színházlátogatási lehetőséget azoknak az iskolás gyermekeknek, akik sokkal nehezebben tudnának eljutni színházba, vagy egyáltalán el sem tudnának jutni, mert családjuk nem engedheti meg magának a körülményeik miatt.

– Sajnos a világunk az most ilyen, hogy sok olyan gyerek van, akinek az élete nem feltétlenül könnyű. Mi azt gondoltuk, hogy ezeknek a gyerekeknek, ha idehozzuk őket, remek társaságot biztosítunk, másrészt tudjuk egy kicsit őket nevelni, harmadrészt meg tudjuk teremteni a nagyon kellemes, csupa illúzió világát, ahol ők tanulhatnak, énekelhetnek, ismerkedhetnek, szórakozhatnak, és akár majd egyszer közülük kikerül egy dramaturg, egy isteni hangosító vagy világosító, vagy színész, vagy bármi, hacsak egy színházszerető ember a későbbiekben, már akkor is nagyon sokat nyertünk vele – fejezte ki reményét Dósa Zsuzsa.

A négy szarvasi általános iskolát támogatják a jegyekkel, iskolánként öt bérlettel, ami nem személyre szóló, így iskolánként akár húsz gyermek is eljuthat úgy a színházba, hogy nem kerül családjának egy fillérjébe sem, köszönet a VIP-jegy vásárlóinak. A támogatókról elmondta, hogy ők azok, akik nem szerepelni akartak, csak segíteni, “ők azok, akik úgy vették meg ezeket a VIP-jegyeket, hogy eszükbe sem jutott, hogy kiálljanak és elmondják, ők vették a jegyeket”.

– Ők azok, akik komolyan veszik a szeretet és a segítség jelentését. A köszönetük a nyolcvan gyermek mosolygós arca lesz – mondta az esemény háziasszonya.

Varga Viktor a bérletek felhasználásával kapcsolatban elmondta, a pedagógusokra bízzák az elosztását, ők látják, hol van szükség rá.

Úgy gondolták, hogy az lesz a legszebb, ha a Valahol Európában című készülő darabjuk főszereplője adja át a többi diáknak, ezért Laurinyecz Szilveszter állt a rendező, Varga Viktor előtt kezében a borítékokkal, aki elmondta, Sztehló Gábornak szeretnének emléket állítani, aki “sok ilyen kis kópét mentett meg a háború alatt”.

Varga Viktor ígérte, jövőre is vesz VIP-jegyet, és arra kérte a szarvasi színházbarátokat, tegyék ők is, mert megérdemlik azok a gyerekek is a színház élményét, akiknek a szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy színházjegyet vásároljanak gyermeküknek.

Vélemény, hozzászólás?

Vajdások találkozása a kochsandorittal

Vajdások találkozása a kochsandorittal

Sovány Pál gólja

Hálószaggató Sovány-fejessel döntetlen a tabellavezető Mezőberény ellen