in , ,

Arany, ha csabacsűdi citera pendül

A közelmúltban Szarvason került megrendezésre az a szlovák népzenei minősítő, melyet a Magyarországi Szlovákok Szervezete 2 évente rendez a légiókban működő szlovák hagyományőrző népzenei csoportok részére. Az ország három részéből 14 énekegyüttes mutatta be tudását szlovák és magyar zsűri előtt, akik arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmaztak.

Iskolánkból, a Trefortból, az ötödik osztályos citerások vettek részt a versenyen. Műsorukban szarvasi szlovák népdalokat mutattak be, amit a zsűri ARANY fokozatra értékelt.

Lestyan Laura, Komáromi Réka, Nagy Dorina, Skorka Nóra a Kispacsirták citerásainak legkiválóbbjai, akik szorgalmukkal, igyekezetükkel méltón képviselik iskolánkat a hagyományőrzés terén. Kívánjuk, hogy tehetségüket és tudásukat ne hagyják elveszni, építsék azt kitartóan, szerezzenek ezzel örömet családjuknak, ismerőseiknek, iskolánknak.

Köszönjük a szülőknek az együttműködést, lelkesítést és biztatást, mellyel hozzájárulnak gyermekük sikereihez!

Örülök, hogy lelkesen és vidáman tudtunk felkészülni az eredményes bemutatkozó versengésre. Gratulálok minden résztvevőnek: Réka, Nóri, Dorina, Laura, nagyon-nagyon büszkék vagyunk Rátok!

Emese néni

(További citerás eseményeinkről a blogunkban is olvashatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Óriásbábokkal tért vissza Bambi története

Színházi élménnyel ajándékozta meg a nézőket a Csabacsűdi Szlovák Önkormányzat