in , ,

Névadó Székesfehérváron

Október 29-én még Vajda Péter Színjátszó Csoport néven indult a székesfehérvári V. Paál István Fesztiválra az iskolánk, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 12 tagú különítménye. Az előválogatón átesett csapat vasárnap 11 órakor állt színpadra, egy főleg felnőtt korúakból álló, sok éves amatőr színjátszó múlttal és rutinnal rendelkező csoportokból álló mezőny harmadik versenynapján. Bár a Big Báng kipróbált előadás volt számunkra, de az olykor túl kemény kritikákat is megfogalmazó zsűri, na és az ismeretlen közeg kellő feszültséggel töltötte fel a diákokat. Szerencsére a színházat értő közönség az első pillanattól kezdve vette a lapot, ami színjátszóinknak olyan löketet adott, amitől fergetegesre sikeredett előadást produkáltak.

Az előadás utáni szakmai beszélgetésre a teljes közönség átvonult. A három tagú zsűri: Börcsök Enikő Jászai- díjas művésznő, a budapesti Víg Színház tagja, dr. Matuz János író, rendező, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művészeti intendánsa és Adorján Viktor író, színháztudományi szakember, úgy kezdte a beszélgetést: „Hát ti kik vagytok? Honnan jöttetek? Hogy állt ez az előadás össze? Meséljetek már valamit magatokról! Nem ismerünk sem benneteket, sem a darabot, amit láttunk.”

Majd a rémisztően szakmai zsűri, rémisztő szakmai értékelése így folytatódott: “Olyanok vagytok, mint a medvehagyma. Csíráztok a hó alatt, aztán tavasszal előbukkantok, zsengén, frissen, harsányan hirdettek valami újat, és piszkosul csíptek… jöttök, rácsaptok az asztalra, hogy az kettétörik… élmény volt nézni, a játékkedvet, ki-ki azon a szinten ahol áll, de imádjátok, amit csináltok… maradjatok együtt, és folytassátok, amíg csak lehet.”

Elindultunk nem kevés aggodalommal, hogy egy országos versenyben miként álljuk meg a helyünket, hazatértünk egy tarisznya dicsérettel, a legjobb rendezés díjával, és az új nevünkkel.

A „Medvehagymák” nevében Salka Zsuzsa, a színjátszó csoport vezetője

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Samu Tamás Gergő: Minden kommunista csökevénnyel felvesszük a harcot

Közlekedésbiztonsági műszaki nap lesz 11-én, pénteken 13 órától