in ,

Ár- és belvízhelyzet: A Békés megyében élők biztonságban tudhatják magukat

Bak Sándor (Fotó: Zentai Péter)
Bak Sándor (Fotó: Zentai Péter)

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése megtartotta idei utolsó soros ülését, melyen tájékoztató hangzott el Békés megye ár- és belvízhelyzetéről. A részletes összefoglaló a megyei védekezést érthető módon, de szakmai megalapozottsággal mutatta be. Bak Sándor, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója elmondta, hogy a fenntartási, üzemelési és védekezési feladatok ellátására felkészültek, a Békés megyében élők biztonságban tudhatják magukat.

Tájékoztatót tartott dr. Orosz Tivadar elnök a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2015. évi munkájáról. Az összefoglaló széles körben taglalja a kamara tevékenységét, melyben tanácsadás, tájékoztatás, gazdaság- és kereskedelemfejlesztéssel kapcsolatos feladatellátás, információszolgáltatás szerepel.

A közgyűlés Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága húsz civil szervezet, a testület pedig három alapítvány támogatásáról döntött. Bár erről kevés szó esik, valamennyi közgyűlésen több támogatásról születik döntés, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának ülését követően több tucat egyesület kap pozitív választ kérelmére.

A megyegyűlés bejelentésekkel zárult, melyekből kiderült, hogy bár a mostani volt az utolsó soros ülés ebben az évben, rendkívüli közgyűlés várhatóan lesz még idén.

Vélemény, hozzászólás?

Dr. Dósa Zsuzsa az Egyenruhás szerepében

Valahol Európában Szarvason – az Egyenruhás szerepében Dósa Zsuzsa

Szavazzunk!: Versenyben a békésszentandrási Magyar Vándor az Év Kisüzemi Söre díjért