in , ,

Ismét az országos matek csapatverseny döntőjében a benkások

A Bolyai matematika csapatversenyt először 2004-ben rendezték meg Észak-Budán. A következő években Budapest többi körzete és Magyarország megyéi is bekapcsolódtak, majd 2010-től a határon túlról is szervezetten vesznek részt a versenyben. 2015-ben már több mint negyvenezer résztvevője volt a rendezvénynek.

Iskolánk tanulói 2006 óta versenyeznek, és már nyolcadik alkalommal jutottak be az országos döntőbe. A megyei fordulóban négyfős csapatok mérik össze tudásukat írásban, és évfolyamonként az első hat helyezett vesz részt az eredményhirdetésen, ahonnan az elsők jutnak be az országos döntőbe.

„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.”
Bolyai János

2008 óta iskolánk is helyszíne a megyei döntőnek, melyre közel 200 gyermek érkezik. Szervezőként kollégáimmal karöltve igyekszem biztosítani a hozzánk érkező versenyzőknek a megfelelő környezetet, a nyugodt munkát, a kísérő tanárokat pedig szívesen látjuk egy kötetlen beszélgetésre, ahol szakmai konzultációra is lehetőség nyílik.

Az idén a matematika tehetségműhely 8. osztályos tanulói, Ambrus Attila, Frankó Dániel, Kutas Csaba és Lázár Dániel a megyei fordulót magabiztosan megnyerve jutottak a budapesti döntőbe. Ezekkel a tanulókkal már 4. osztályos koruk óta készülünk együtt a különböző matematika versenyekre. Azóta minden évben bejutottak a megyei eredményhirdetésekre, és négy alkalommal képviselték nemcsak iskolánkat, hanem a megyét is az országos döntőben! Ebben az évben a budapesti döntőn 35 csapattal mérték össze tudásukat először írásban, majd szóban is. A felkészülés és a verseny nem csupán tantárgyi tudásukat fejlesztette, hanem átélhették az együttdolgozás örömét is. A Tipp-Mix csapat tagjainak nagy álma teljesült azzal, hogy bejutottak a „top 6”-ba, ami a szóbeli részvételt is jelentett számukra. Gratulálunk a 6. helyet elért diákoknak! Pedagógusként nagy boldogsággal tölt el diákjaim sikere, és ez ad új erőt a feltörekvő diáksereg további áldozatos felkészítésében.

Juhászné Kurucz Edit matematikatanár

Vélemény, hozzászólás?

Podani Milán

Milán a „sors” ellenére is lendületben

Hetedszer – minősítés előtt áll a Tessedik Táncegyüttes