in , ,

Nyílt nap a Vajdában

Minden tanévben november közepén rendezi meg iskolánk, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium a hagyományos nyílt napi programját. Az idén november 16-án vártuk az érdeklődő diákokat és szülőket.

A program egy általános tájékoztatóval kezdődött, amit az érdeklődők az ebédlőben és egy szomszédos teremben kivetítőn követhettek. Ebben Kitajkáné Szántai Mária igazgató bemutatta az iskola által kínált lehetőségeket. Szó volt arról, hogy a gimnáziumi képzés miben tud többet, mást nyújtani az egyéb középiskolákban megszerezhető végzettségekhez képest. A továbbtanuláshoz szükséges nyelvvizsga és emelt szintű érettségi a gimnáziumi képzéssel szerezhető meg. További előny, hogy a végleges pályaválasztás érettebb korra tevődhet át. Az érettségi megszerzése után pedig a tanulók választhatnak a szakma megszerzésének különböző szintjei között: felsőoktatás, felsőoktatási szakképzés vagy középfokú szakmai végzettség.

Természetesen a gimnáziumi tanulmányok alapvető célja a felsőoktatásra történő eredményes felkészülés. Örömmel mondhatjuk, hogy iskolánkból sikeresen tudnak a diákok továbbtanulni, és eredményesen teljesítenek a felsőoktatásban. Legtöbben már a felvételinél rendelkeznek azzal a nyelvtudással, ami a diploma megszerzésének feltétele.

Ehhez segítenek a gimnázium által indítani kívánt tagozatok. A jövő tanévben is emelt szintű angol, német, matematika és biológia tagozatokra várjuk a diákokat. Az általános tantervű gimnáziumi osztályban pedig dráma és testnevelés szakosodás közül választhatnak a tanulók.

Szó volt arról is, hogy a tanítási órákon túl milyen szabadidős és tehetséggondozó programokat kínál az iskola. Itt kiemelhetjük a rajz tehetséggondozást, a röplabdát, a dráma szakkört, a LEGO programot, a gépírás szakkört, hogy csak néhányat említsünk.

A tájékoztatót követően tanítási órákon való részvételre volt lehetőség. A paletta széles volt: nyelvi órák, magyar, történelem, rajz, testnevelés. Bemutatkoztak a tehetséggondozó műhelyek is, és természetesen nem maradhatott ki az Öveges labor sem, ahol kémia, fizika és biológia órát tekinthettek meg az érdeklődők, sőt a bátrabbak a kísérletekbe be is kapcsolódhattak.

Reméljük, hogy ezen a napon az ide látogatók pozitív élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodtak. Természetesen iskolánk valamennyi környékbeli általános iskolába örömmel megy el a pályaválasztási szülői értekezletekre, hogy ott is segítse a szülőket a döntésben.

Ha valaki ezen a napon nem tudott hozzánk eljönni, bármikor szeretettel várjuk előzetes időpont egyeztetés után a szülőket és diákokat.

Bízunk benne, hogy látogatóink közül sokakat köszönthetünk szeptemberben vajdás diákként iskolánkban.

Mészáros Tünde

Vélemény, hozzászólás?

Négy érem a Karate Diákolimpia országos döntőjéről

Nagy vízválasztó: bemutatkoztak az úszók is a nagy sportágválasztón