in , ,

Nagy vízválasztó: bemutatkoztak az úszók is a nagy sportágválasztón

Az úszásra sokan mondják, hogy monoton, de ezzel szerencsére egyre többen vitatkoznak Szarvason. Monoton, ha az ember csak fejkinnlevős mellet úszik, de ha elmegy egy edzésre, ahol megtanítják a technikákat, már egészen másképp néz ki a dolog, ráadásul ideje sem lesz unatkozni.

Ezt szerették volna bemutatni az úszók egy hete, amikor a többi sporthoz hasonlóan ők is megrendezték nagy sportágválasztójukat. A Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő lelátójáról vagy száz, többnyire a szlovákosok, illetve a benkás felsősök lesték, mi történik a medencében, ahol majd ugyanennyi gyerek mutatta be Zalán Csaba és Gácsi Ágnes edzők instrukciói alapján, mire is lehet számítani egy úszóedzésen.

– A mai nap célja az úszás népszerűsítése. Nem feltétlenül a versenyúszásé, hanem bemutatni azt, hogy hobbi szinten is lehet, heti két-három alkalommal űzni ezt a sportot – válaszolta Zalán Csaba kérdésünkre. – Bemutatjuk, miket csinálunk egy edzésen, milyen eszközöket használunk, mennyire tudjuk változatossá tenni ezt a monoton sportágat.

Technikajavító gyakorlatok, speciálisan erősítő gyakorlatok, tenyérellenállással, békatalppal, lábizom erősítés deszkával a medencében, ill. TRX-szel, római kerékkel, ill. saját testsúllyal végzendő gyakorlatokkal folytatták szárazon. Csupa olyan gyakorlat, amit minden gyerek meg tud csinálni.

A bemutató végén egy látványos váltóval zárták a programot, amin mindenki részt vehetett, aki tudott úszni, de mindenki szabadon ki is próbálhatta azokat az eszközöket, amiket az úszók használnak.

Vélemény, hozzászólás?

Nyílt nap a Vajdában

Hartay Csaba és Bődi Etelka

Holtág: Egy könyv életről és halálról