in , ,

Bogár Gábor abszolútban, Homonnai Luca a nők között volt a leggyorsabb a szilveszteri futáson

A 22 esztendős Bogár Gábor nyerte a 2016-os évet lezáró szilveszteri futást, melynek keretében 138 sportember teljesítette a 2,5 kilométeres távot. A 2015-ös U23-as kajak-kenu világbajnokság bronzérmese atlétákat is megszégyenítő tempót diktált, és 9:03 perc alatt ért célba. Ugyanez a megállapítás érvényes a női abszolút győztesre, a szintén kajakos Homonnai Lucára. A helyi nevelésű 18 éves többszörös ifjúsági világbajnok rendszeres résztvevője és győztese a megmozdulásnak. Most is kitett magáért, hiszen csak négy férfi tudta megelőzni őt.

Voltak tehát, akik versenyre vették a szabadidős rendezvényt, a többségnek azonban a táv és önmaga legyőzése jelentette a kihívást. Az idei futógála résztvevőit 9 órától regisztrálták a Járási Hivatal előterében, odakint a bemelegítésre is lehetőség nyílott, hiszen a reggeli mínuszok nyomban megszűntek, amint a nap feltűnt az égbolton. Sokan tettek eleget a szervezők azon felhívásának, hogy az alkalomhoz illő ruházatban, jelmezben vágtak a távnak. Az útvonal kicsit eltért a korábbi évekétől, hiszen ezúttal a Jókai-Petőfi-Damjanich-Bocskai utcák határolták körbe és az Árpád utca érintésével zárult be a közel 2500 méteres táv. A célban Babák Mihály polgármestertől, Giricz Katalin, Földesi Zoltán és Kiss Attila képviselőktől egy-egy csokoládét vehettek át a futók, a kategóriánkénti első három helyezett pedig egy-egy üveg alkohol tartalmú, illetve azt nélkülöző pezsgőt is kapott az eredményhirdetés során.

A szervezők jutalmazták a legifjabb, a legidősebb, valamint a legötletesebb jelmezbe bújó futókat. Előbbit a 23 hónapos Benke Zara Nanda és az 5 esztendős Styevák Nándor érdemelte ki, a szépkorúaknál Jansik Szilvia, továbbá a 68 esztendős Melich Pál vitte el a pálmát. A jelmezes futók közül Medvegy Hajna és Medvegy Réka, illetve Truczka Áron és Medvegy István részesült különdíjban.

Korosztályonkénti dobogósok. 10 év alatt. Lányok (6): 1. Benke Noa Zóra, 2. Petrovics Gréta, 3. Egri Renáta. Fiúk (2): 1. Kőrösi Levente, 2. Styevák Nándor. 10–14 évesek. Lányok (13): 1. Nagy Laura Gyöngyös, 2. Mester Dóra, 3. Medvegy Réka. Fiúk (17): 1. Litauszki Áron, 2. Pekár Barna, 3. Szilágyi Áron. 15–18 évesek. Lányok (11): 1. Homonnai Luca, 2. Bontovics Petra, 3. Lehoczky Renáta. Fiúk (26): 1. Pekár Tibor, 2. Konstantinovics Máté, 3. Ruzsinszki Viktor. 19–40 évesek. Nők (18): 1. Megyeri Mária, 2. Kriska Zsuzsanna, 3. Varga Adrienn. Férfiak (7): 1. Bogár Gábor, 2. Pljesovszki Roland, 3. Marco Riesco Fernández (Madrid). 41–60 évesek. Nők (10): 1. Kissné Balogh Tünde, 2. Zelei Bernadett, 3. Kemény Mariann. Férfiak (25): 1. Kiss Zoltán, 2. Détár Levente, 3. Détár Előd. 60 év felett. Férfiak (3): 1. Stefancsik Tibor, 2. Csépai Pál, 3. Melich Pál.

Nyári Mihály

Vélemény, hozzászólás?

Baginé Tóth Erika

Baginé Tóth Erika: Könyvtárosnak lenni egy örök nevelőmunka

Keserű Zsuzsa és Bogárné Csávás Katalin

Már csak néhány napot kell várni 2016 görbe tükrére