in ,

A karácsony öröme mindenkinek járt

A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatoknak az a sajátossága, hogy mindenki az ellátottai közé tud tartozni, ez az az intézmény, ami alanyi és állampolgári jogon jár mindenkinek, tudtuk meg Tóth Tamásnétól a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjétől. A szarvasi központ ügyfélforgalma 7-8000 ezerre tehető egy évben. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos munkanapon 30-40 ember megfordul náluk. Gyermekházat működtetnek, jog tanácsadást biztosítanak, pszichológust alkalmaznak, adósságkezelési szolgáltatást nyújtanak, pénzügyi tanácsadói irodát működtetnek.

– Azt szeretnénk elérni, hogy a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központot ne csak akkor vegyék igénybe, amikor baj van, hanem mi igazából a prevencióra szeretnénk helyezni a tevékenységünk hangsúlyát – foglalta munkatársainak célját a központ vezetője.

Addig is, amíg a központnak vannak ügyfelei, a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ és az Emberöltő Alapítvány karöltve megszervezi a Mindenki karácsonya című rendezvényt. Így történt ez a 2016-os adventi időszakban. Az eseménynek az Árpád Szálló díszterme adott otthont, ami a központ vezetőjének, Tóth Tamásné várakozásának megfelelően meg is telt.

– Ilyenkor, ezen a napon azokat a családokat, azokat az embereket hívjuk meg vendégségbe, akikkel egész évben a legtöbbet találkozunk. Akikkel mi találkozunk, azoknak ez a lehetőség hozzá tartozik azokhoz az eseményekhez, amik fontosak tudnak az életükben lenni. Három évvel ezelőtt döntöttünk úg, hogy szeretnénk ezt a rendezvény olyan színvonalra emelni, ami mindenkinek emberi méltóságánál fogva jár. Ezért választottuk ezt az épületet, és gondolom, hogy be is bizonyosodott, a terítéstől kezdve a műsorig, az egész rendezvény színvonalát büszkén vállaljuk, és nagyon örülünk, hogy ezeknek az embereknek, akik a mai délutánt velünk töltik, tudunk ennyit adni advent időszakában, hogy ráhangolódjanak a karácsonyra – foglalta össze az esemény célját Tóth Tamásné.

A vendégeket köszöntötte Hodálik Pál alpolgármester. A sok jó szó és a szeretet mellé a nagyváradi színházból kértek meg két művészt, hogy segítsenek a karácsony felé közeledni a vendégeknek.

A vendéglátók töltött káposztával és bejglivel látták vendégül a családokat, majd a végén a gyerekek télapós ajándékcsomagot, az élelmiszerbank jóvoltából pedig minden jelenlevő személyre szóló csomagot kapott.

Vélemény, hozzászólás?

Kovács Lilien Anna

Szarvasi család gyermeke a szentesi Dr. Bugyi István Kórház idei első babája

Az ablakon kinézni szigorúan tilos