in , ,

Első féléve után mindenki elégedett az újraéledt csabacsűdi felnőtt labdarúgással

Egy év kihagyás után augusztusban újraindult a labdarúgás Csabacsűdön. A Csabacsűdi Gyermek Labdarúgó Sportegyesület felnőtt szakosztályának félévzáró értékelését szombaton tartották a település napköziotthonos konyhájában, ahol egy rövid értékelés után birkapörkölttel, sültekkel és süteményekkel

Baráti berkekben került szóba, hogy jó lenne újraindítani a labdarúgást Csabacsűdön, árulta el az újrakezdés előzményeiről Sonkoly Lajos, Luigi. Az elsődleges cél az volt, hogy egy év kihagyás után Csabacsűdön legyen ismét felnőtt labdarúgás, hiszen a településnek ez az egyik fő szórakozása. Kérték a polgármester segítségét kérték, amit meg is kaptak. Ahogy tette azt korábban is, az önkormányzat állja a költségek oroszlánrészét, mondta Sonkoly Lajos, biztosítja az infrastruktúrát, a pálya nyírását és karbantartását, állja a rezsit. Az utaztatásukat, a mezek és eszközök megvásárlását pedig támogatóiknak köszönhetik.

– Nem tudtam besorolni, hogy a csapatot milyen helyen képzelem el a tabellán, csak a hírekre tudtam alapozni, hogy hol játszanak magasabb osztályt megjárt labdarúgók – mondta Sonkoly Lajos, Luigi, a csapat játékos edzője, aki a jövőjét már a pálya szélén képzeli el. – Nem akartunk terhet tenni a vállukra egy konkrét helyezéssel. Az volt a fontos, hogy ismét egy jó társaság alakuljon ki, és ismét legyen Csabacsűdön felnőtt labdarúgás.

Az kitűzött célt megvalósították, de álmaikban sem mertek arra gondolni, ők rúgják a legtöbb gólt, szám szerint 56-ot, és csak 10, a mezőnyben a második legkevesebb gólt kapják. Egy-egy vereség és döntetlen mellett tíz győzelemmel zárták az első félévet, így jobb gólkülönbséggel előzik a szintén 31 pontos Mezőberényt a megyei III. osztály északi csoportjában. A tabella első fele igen szoros, mert az ötödik is csak 5 ponttal van lemaradva az első kettőtől.

Ezt Luigi szerint a magas edzéslátogatottság mellett az azokon végzett lelkiismeretes munkával érhették el. A felkészülés időszakban a csapat gerincét adó játékosok az edzéslátogatottság intenzitásában elérték a 75 százalékot, ami a versenyidőszakban egy kicsit visszaesett.

Nagyon nehéz lesz a tavaszi szezon, mert több mérkőzésük lesz idegenben, mint az őszi fordulók alatt. Január 24-én egy ráhangolóhéttel kezdik meg a felkészülést, amit 7 hét kemény alapozás követ majd heti három edzéssel, és egy-egy felkészülési mérkőzéssel, ezzel szeretnék megalapozni a bajnokság második felében az eddigihez hasonló jó szereplésüket.

– 2015 végén, amikor azzal a szándékkal jöttünk össze, hogy visszahelyezzük a megye térképére a csabacsűdi labdarúgást, nem gondoltuk volna, hogy ilyen szépen fognak szerepelni a fiúk, mint ahogy történt ez az ősszel. Az első hely önmagáért beszél. Én azt hittem, hogy ennél göröngyösebb lesz az az út, ami idáig vezet. Voltak nehézségek, ami a beindítást illeti, de sokat köszönhetünk a helyi vállalkozóknak, akik által sikerült megteremteni az anyagi feltételeket ezekhez. Rajtuk kívül is rengeteg segítőnk volt, aki a jó ügy mellé állt, apró segítségeket nyújtottak. A vezetőség is úgy állt fel, hogy szívügyének tekintette ezt az egészet – foglalta össze az egyesület eredményét elégedettségét nem titkolva Molnár József polgármester.

A tisztes helytálláson túl a falu vezetése felől sem volt semmilyen elvárás a csapattal szemben, nem volt meghatározva, hogy hová várják őket.

“Elkápráztatták, ugyanakkor az izgalmaktól is kímélték a szurkolókat, mert szoros mérkőzés alig volt, sokszor gólzáporos győzelmet arattak”, mondta a falu első embere, aki hozzátette, hogy a korábbi időszakban már megalapozták a csabacsűdi labdarúgás minőségét, így szakmailag nem kellett a nulláról kezdeni az építkezést..

Sajnos a kereteket már ennél alacsonyabb szintről, a nulláról kellett megteremteni, mondta Király András köszöntőjében. Az alelnök megemlítette, hogy nagyon sok kérdőjel volt a háttérben azzal kapcsolatban, hogy hogy tud majd a faluban olyan labdarúgás kialakulni, ami hétről hétre ismét programot, szórakozást tud nyújtani a csabacsűdiek részére, de úgy néz ki, hogy ez sínen van. A támogatóiktól azt kérte, ne engedjék el a kezüket, mert ahhoz, hogy az egyesület továbbra is eredményesen tudjon működni, az erkölcsi mellett az anyagi támogatásukra is szükségük van.

Vélemény, hozzászólás?

Eddig nyolc főnek nyújtott menedéket a Luther Hotel

22 éves férfit állítottak elő ittas vezetés miatt