in , ,

Vajda: Nehéz döntések előtt a végzősök

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium végzős diákjaira komoly döntések meghozatala vár a következő napokban. Rohamosan közeledik az érettségire és felvételire való jelentkezés határideje, mindkét jelentkezést február 15-ig kell elvégezni.

Az érettségire történő jelentkezés az iskolán belül, szervezett keretek között zajlik, a felsőoktatásba történő jelentkezést viszont a tanulóknak egyénileg kell megtenniük. Természetesen ebben is igyekszik az iskola minden segítséget megadni.

Az első nagyon fontos lépés, hogy a diákok és szülők helyes döntést hozzanak, reálisan válasszanak pályát, hiszen ez a döntés hosszú időre meghatározhatja a tanulók jövőjét. Éppen ezért minél szélesebb körben érdemes tájékozódni, amihez sok segítséget nyújtanak az egyetemi nyílt napok, és a közeljövőben megrendezésre kerülő EDUCATIO vásár. Az iskola több felsőoktatási intézménnyel jó kapcsolatot ápol, ezek az intézmények rendszeresen eljönnek hozzánk, és bemutatkoznak. Így láttuk vendégül  január 9-én a Kecskeméti Főiskola, jelenleg már Pallasz Athéné Egyetem képviselőit.  Az egykori kecskeméti főiskolák mellett ide tartoznak most már  a volt szolnoki főiskola karai is. A volt GAMF főiskola mindig felkelti tanulóink figyelmét, ugyanis az itt kínált képzések, mint a járműmérnök, gépészmérnök, logisztikai mérnök igen népszerűek napjainkban. Azt is megtudhattuk, hogy az itt tanuló diákok duális képzésben is részt vehetnek, ami azért is nagyon fontos, hogy a tanulás mellett a munka világába is bepillanthatnak.  A szolnoki karon kereskedelem és marketing, turizmus és vendéglátás,  nemzetközi gazdálkodás szakra jelentkezhetnek az érdeklődők.

Ugyanezen a napon vártuk a szülőket arra a tájékoztatóra, ahol a felvételi eljárás és a pontszámítás részleteit ismertettük a szülőkkel és diákokkal. A végzősök mellett már a 11. évfolyamosok közül is többen eljöttek, hogy megfelelő ismeretekkel tudjanak a jövő évi döntésükre felkészülni. A tájékoztató elején Rágyanszky György, egykori diákunk mutatta be a Budapesten működő Protestáns Szakkollégiumot, ami alternatívája lehet az egyetemi kollégiumoknak vagy albérleteknek. Ezt követően Tuska Tünde, a Szegedi Tudományegyetem Szlovák Tanszékének vezetője tartott rövid tájékoztatót. Mivel iskolánkba örvendetesen egyre több diák érkezik a Szlovák Általános Iskolából, és egyre többen tanulják a szlovák nyelvet, fontosnak érezzük ezeket a lehetőségeket is bemutatni.

A közeli napokban várjuk a szarvasi felsőoktatási intézmények képviselőit is, hogy a helyi lehetőségekről is képet kaphassanak tanulóink.

Az igazgatói tájékoztatóban reményeink szerint az érdeklődők átfogó képet kaphattak a felvételi eljárás minden részletéről. A bemutatott tájékoztató anyaga iskolánk honlapján megtekinthető.

Most már megindulhat a jelentkezés. Minden segítséget igyekszünk megadni, Mészáros Tünde igazgatóhelyettes várja a szülőket, diákokat a jelentkezési határidőig, hogy segítséget nyújtson számukra.

Kitajkáné Szántai Mária igazgató

Vélemény, hozzászólás?

Farkas Tamás, Opauszki Mihály, Hanzel László, Gergely Dániel, elöl Kohut Pál

Nem várt szarvasi siker az országos jégkorongtornán

Új gazdija van a gyepmesteri telepnek