in , ,

A szarvasi öregfiúk megvédték elsőségüket az ifjabb Csery Istvánról elnevezett emléktornán

Címvédéssel zárult Szarvason a XV. alkalommal megtartott Ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna, melynek keretében négy megyei csapat csatázott szombaton az Alkotmány utcai Sportcsarnokban. A körmérkőzések után a házigazda együttes pontveszteség nélkül tartotta otthon a győztesnek járó vándorserleget.

Már a nyitó találkozón kiderült, hogy a szarvasiak komolyan veszik a tornát, amelyet szoros csatában nyertek az egykori élvonalbeli játékosokat (Glemboczki Péter, Vörös Árpád) felvonultató Újkígyós ellen. A jelenlévők ezt követően helyeztek el koszorút a sportcsarnok falán Bankó Sándor emléktáblájánál, aki a sportág helyi „meghonosítója” volt. A folytatásban az Orosháza és a hazai gárda is sorra nyerte összecsapásait, az egymás elleni párharcból pedig a helyiek jöttek ki jobban, megszerezve ezzel a tornagyőzelmet. A harmadik helyen a kígyósiak zártak, akik kevésbé fáradtak el a végére, mint a mezőhegyesiek. A négy csapat legközelebb március 11-én Orosházán ad randevút egymásnak, ahol a hagyományos Tóth Tamás-emléktornát tartják meg.

Eredmények: Szarvas–Újkígyós 17–14, Orosháza–Mezőhegyes 26–18, Mezőhegyes–Szarvas 17–26, Orosháza–Újkígyós 20–18, Szarvas–Orosháza 26–19, Újkígyós–Mezőhegyes 26–24.

A torna végeredménye: 1. Szarvas 6 pont, 2. Orosháza 4, 3. Újkígyós 2, 4. Mezőhegyes 0.

Különdíjak. Legjobb kapus: Besenczy Máté (Szarvas). Legtechnikásabb játékos: Raffai János (Orosháza). Gólkirály: Lovász Attila (Mezőhegyes) 6 találattal. Janecskó Mihály felajánlásaként 1-1 üveg pezsgő vehettek át a csapatok rangidős játékosai: Herold Péter (Orosháza), Magyar Tibor (Mezőhegyes), Molnár János (Szarvas) és Szőke István (Újkígyós). A díjakat a névadó unokái, Bándi Magdi, Bándi András, Molnár Kinga és Molnár Martin adták át.

A szarvasi csapat tagjai: Besenczy Máté, Molnár János, Almási László, Száva Flórián, Hegedűs Tibor, Harsányi Dezső, Harsányi Viktor, Kereszturszky János, Kovács Ákos, Hankó György, Domján László, Lestyan Goda Zsombor. Sérülés miatt nem szerepelhetett Sebők György és Sápi Zsombor.

Ny. M.

Vélemény, hozzászólás?

Egy nap a nők egészségének védelmében

Monostori László preparátor előadásával kezdődött a Mindentudás Diák-Egyeteme