Connect with us

Sport

A diákolimpia országos döntőjébe sakkozták magukat

Szombaton rendezték meg a Megyei Diákolimpia 2017 2. versenynapján a III-IV. korcsoportok csapat- és V.-VI. korcsoportok egyéni sakkversenyét. Az eseménynek a Kazinczy Ferenc Általános Iskola adott otthont, Békéscsabán.

8 fiú- és 3 lánycsapat indult. Sajnos a szlovákos fiúk betegség miatt nem tudtak kiállni. Ellenben a lányok 100 százalékos teljesítménnyel jutottak be az országos döntőbe, Szombathelyre.

A III-IV. korcsoport (felsős) leányok között 3 csapat körversenye után a Szlovák Tanítási Nyelvű Általános Iskola Mravik Gabriella, Koszkócsák Dzsenifer, Huszárik Nelli és Plentri Panna alkotta együttes 6 ponttal az országos döntőbe sakkozta magát.

Az V. korcsoportos lányok egyéni sakkversenyében Petrás Márta (Székely Mihály Szakgimnázium) játék nélkül továbbjutott.

Sajnos az általános iskolát elhagyva egyre kevesebben folytatják a sakkot, tudtuk meg Patkó Lajos edzőtől. A középiskolások egyéni versenyében az ötödik fiú korcsoport kivételével a megjelenés bajnoki címet és országos döntőbe jutást ért. Az ötödik korcsoportban Medvegy Zalán (Vajda) a második lett.

Népszerű

Három sakkozó, három érem

Sport

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Remélhetőleg mindhárom szarvasi érintettségű egység ott lesz a szegedi világkupán

Sport

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2017. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Kategóriák

Friss

Connect