in , ,

Alapítványi bál a Székelyben

2017. február 18-án intézményünk „bálteremmé” alakult: immár harmadik éve, hogy a Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány báljának az iskola épülete ad otthont. Különleges dekorációt kapott az aula, a galéria és az alkalmi társalgó is.

A megjelenteket az est háziasszonyai, Novodomszky Éva és Bartolákné Szabó Éva köszöntötték, majd Kohut Andrásné igazgató asszony, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszönte meg a jelenlévő közel 270 vendég előtt a támogatóknak a segítséget, az odafigyelést, amellyel nyomon követik az intézményben folyó nevelő-oktató munkát.

Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek valamennyi Székelyes báljának volt olyan momentuma, amely mindig emlékezetes marad számára és biztos volt abban, hogy ez az est is tartogat ilyet. Majd, hogy mondandóját alátámassza, felidézett néhány számára emlékezetes pillanatot.

Kiss Attila, önkormányzati képviselő tolmácsolta a megjelenteknek Babák Mihály polgármester és Dankó Béla térségünk országgyűlési képviselője jókívánságait. Elmondta, először van ebben a bálban, de biztos benne, hogy jól fogja érezni magát.

Az Alapítvány folytatta azt a hagyományt, hogy a kiválóan helyt álló kollegáknak oklevéllel köszöni meg a munkáját. Az idén az iskola dolgozói közül Tóthné Lipták Erzsébet, Laurik László, Viszkok Mária, Elekes Istvánné, Kita Erzsébet, Balczó Judit vehette át ezt az elismerést.

Ezután az ünnepi műsor következett, az idén a karnevál-farsang jegyében.  Kis Szilvia tanárnő és Légrádi Blanka, iskolánk tanulójának duettje Az operaház fantomja című musical nyitánya igazi „nyitány” volt, a tanár – diák produkció nagy sikert aratott.

Az Alapítványi bálunk több éves hagyománya már, hogy a szépészet ágazatban tanuló diákok bemutatót tartanak.  Az idei szereplésüket Dubovecz Mihályné és Dubovecz Edina, a szarvasi Marilyn Esküvői Ruhaszalon tulajdonosai támogatták. A bemutató mottója: „Minden kislány álma, hogy egyszer királylány legyen és minden nagylány álma, hogy egyszer menyasszony legyen.”

Tíz lánynak teljesült – legalábbis erre az estére – az álma, ők ragyoghattak ezekben a ruhacsodákban. Elegáns fiú kísérőikkel együtt bemutatták a gyönyörű öltözetükhöz készült alkalmi frizurájukat, sminkjeiket.

A szépészetes lányok másik produkciója lendületesebb, kacéran fiatalosabb volt. Egy fodrász-ének show keretében Légrádi Blanka énekhangját csodálhatta meg a közönség ismét, aki nem egyedül, hanem hét fodrász lánnyal együtt lépett a színpadra. A lányok megfogadták tanácsát, és táncoltak, mert „Táncolj!” volt a dal címe .

A frizurák bohókásabbak voltak, a sminkek is kihívóbbak, a rúzs, a körömlakkozás és a mini cilinder fejdíszek összhangban voltak a zenével.

Meglepetésként bemutatkoztak azok a finn fodrász tanulók is, akik jelenleg az Alapítvány vendégeiként az iskolánkban töltik az Erasmus+ uniós projekt által támogatott szakmai gyakorlatukat.

Az iskola tanulói és szakoktatói segítségével elkészült vacsora elfogyasztásához Balczó Balázs és Tomcic Roland szolgáltatott zenét. Balázs iskolánk volt diákja harmonikán, míg Roland klarinéton játszott ismert dallamokat. Ezen az estén megköszöntük Iváncsó József sok éves munkáját is.

A vacsora után a tanárok-szülők közös táncos műsorszáma következett, az idén vadnyugati hangulatban. Szél Zsuzsanna, Rohonyné Urbancsok Zsuzsa, Csizmarik-Boros Erika, Balczó Judit, Miskolczi Zsuzsanna, Hegedűs Bernadett, Kondacs Györgyné, Medvegyné Ribárszky Anikó, Bakróné Pleskó Katalin és Sárkány Éva produkcióját diákjaink, Adamik György és Frankó Tamás harmonika kísérete tette még érdekesebbé.

Fergeteges sikert aratott a country tánc, amit a különleges megvilágítás, a fényhatások, a vadnyugati kellékek még hitelesebbé tettek. Ezután a jó hangulat csak fokozódott, és egészen hajnalig tartott.

Nem szabad megfeledkeznünk azokról, akik nélkül nem lett volna ilyen sikeres a rendezvényünk: nevük felsorolása nélkül köszönjük meg valamennyi támogatónknak a segítséget.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsa

Földesi Zoltán

Éles kritikákat fogalmazott meg Földesi országos és helyi ügyekről

Nyári Mihály és dr. Izsáki Zoltán

Kisorsolták a jelöltek sorrendjét a szarvasi időközi választásra