in , ,

Valószínűleg minden idők legsikeresebb évét zárták a szarvasi kajakosok

Bátor György Doxi, Szűcs Mihály és Nyerges Attila
Bátor György Doxi, Szűcs Mihály és Nyerges Attila

Pénteken este rendezték meg a Szarvasi Kajak-Kenu Vízisport és Szabadidő Club szokásos, vacsorával egybekötött évértékelőjét.

– A kajak szempontjából jól sikerült az év a szarvasi klubnak. Ragyogó nemzetközi eredmények születtek, köszönhető ez a két jó edző munkájának – foglalta össze 2016-ot Szűcs Mihály, a klub elnöke.

Nagy előrelépés, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség rangsorában óriásit tudtak előre ugrani. Az előző, a 2015-ös évet a 20. helyen zárták 268, most a 12.-ek lettek az összesítésben 380 ponttal. Ha a serdülő fiúk versenyét külön értékelnék, akkor az országos rangsorban első helyen végeztek volna, sorolta a tavalyi évre vonatkozó statisztikákat Szűcs Mihály.

A nemzetközi eredmények is nagyon jól alakultak. Kiemelte Bátor György Doxi tanítványát, Kuli Istvánt, aki a Minszkben rendezett ifjúsági világbajnokságon K-1 és K-2 200 méteren is ezüstérmes lett, Nyerges Attila kajakosai pedig a Szegeden rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén, ami korosztályos világbajnokságnak is tekinthető, mindannyian döntőbe kerültek. Kiemelte Opavszky Márkot, aki arannyal, ezüsttel és negyedik hellyel térhetett haza, ill. Kós Benedek ezüstjét. E mellé a szeniorokkal együtt rengeteg magyar bajnoki címet is szerzett a klub.

– Ha jövőre ezt meg tudnánk ismételni, én lennék a legboldogabb. Nem lesz könnyű, mert Kuli István Szegedre igazolt, de a többiek itt maradtak. A kicsik nőnek fel, és remélem, hogy a 2017-es évben is jó eredményeket érnek el – tekintett optimistán a jövőbe a klub elnöke.

Az idősebb korosztály edzője, Bátor György, Doxi is elégedett volt 2016-tal.

– Alapvetően két részre osztanám az évet. Az egyik a nemzetközi szerepléssel kapcsolatban Kuli István válogatott eredményeivel kapcsolatos, kifejezetten sikeresnek mondható. A tavaszi válogató után két ezüstöt tudott szerezni. Kimagaslóan jó eredmény. Vele abszolút elégedett vagyok.

Ő volt az utolsó a három generációváltó versenyzőből, Bogár Gabi és Homonnai Luca után, aki még Szarvason versenyzett, de az év végén ő is eligazolt.

A serdülőkre kanyarodva elmondta, hogy ott is vannak nagyon ügyes, tehetséges, jól motivált versenyzők, sőt, többen országos bajnokok is már. Az ő felkészülésük még az elején tart. Reméljük, hogy a következő években az országos versenyeken ők is jól fognak szerepelni és három-négy éven belül ők is nemzetközi porondra kerülnek, fogalmazott Doxi.

Az év főbb versenyeiről Nyerges Attila leginkább a három, a maraton, a utánpótlás és az U23-as magyar bajnokságot emelte ki.

Nyerges Attila legnagyobb sikerként az ORV-t említette. Az ott szerzett arannyal, második és negyedik hellyel, ill. a kilencedik hellyel bezárólag mindennel nagyon elégedett.

– Be kell vallanom, számomra is meglepetés volt. Döbbenetesen jól szerepeltünk. Az ifi magyar bajnoksággal együtt tíz számban indulhatunk az ORV-n. Öt fővel sikerült ezt megoldani. E három verseny 24 szerzett érméből 14 arany volt – számolta össze. – Maximálisan elégedett vagyok ezzel az évvel. Az éves ranglistán az én serdülő csapatom által nagyon rangos helyre kerültünk, magasan megnyertük ezekkel az első és másodévfolyamos serdülőkkel, sőt még kölyök versenyző is részese volt ennek a csapatnak.

– Én úgy gondolom, hogy ilyet nem tudunk még egyszer produkálni, ez szinte képtelenség – jelentette ki sajnálkozva Nyerges Attila.

Az idén a megyei szövetség két serlegét Opavszky Márk és Kuli István kapta, amit Marik Lászlóné, a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete elnöke adott át.

És végezetül ne feledkezzünk el arról az egy, két vagy három olimpiai aranyról sem, amit most Dombvári Bence elhozhatott volna erre az évzáró vacsorára, ha nem történik az, ami történt.

Egyre kevesebb család őrzi a fánksütés hagyományát

35. alkalommal báloztak a barátok