in , ,

Harmadszor is nagy sikert aratott a hétvégi szarvasi jégkorongtorna

Domján Balázs (feketében)
Domján Balázs (feketében)

Nyolc csapat részvételével zajlott le a III. Szarvasi Jégkorongtorna a Vidám Szarvas Jégpályán szombaton. A megmérettetésre Szentesről, Hódmezővásárhelyről, Mezőtúrról, Budapestről, Püspökladányból és Berettyóújfaluból érkeztek hokiőrültek. Egyikük sem volt ismeretlen a szarvasiaknak. Pestről még két csapat jelezte részvételi szándékát, de nem fértek be a nyolcba.

– Ezekkel a csapatokkal járunk egymás tornáira is. Akik bennünket meghívnak, azokat mi is kötelesek vagyunk visszahívni. A tavalyi tornának nagyon jó volt a visszhangja. Nagyon szeretnek idejárni, presztízskérdést is csinálnak belőle. Most is több csapatot ki kellett hagynunk amiatt, mert túljelentkezés volt – árulta el Kohut Pál, a jégkorongtorna szervezője.

Szarvas két hasonló erősségű csapattal, a Szarvasokkal, és a Remény Szarvasaival képviseltette magát a tornán. Az egyiknek, a Remény Szarvasainak a vázát az I. DECATHLON Tavi Hoki Amatőr Jégkorong bajnokságon is résztvevő csapat tagjai, Opauszki Mihály, Farkas Tamás, Kohut Pál adták. Hozzájuk jöttek azok a fiatalok Gruner Benedek, Borbély Dávid, Domján Balázs, akik már Kohut Pál nevelésének számítanak, valamint a csapatban játszott még Patay István. A Szarvasok csapatában Kohut Szabolcs, Molitorisz Endre, Nagy Imre, Keller Zsolt, Budai Levente, Besenczy Zoltán és Kozák Attila lépett a jégre.

Amatőr torna lévén kikötés volt, hogy igazolt játékos nem lehet. Ennek ellenére erős mezőny jött össze. A szegediekkel megerősített vásárhelyiekre már előre felhívta a figyelmet Kojak, de borult a papírforma.

A torna percre pontosan ki volt számolva. A kétszer hétperces mérkőzéseket játszottak a résztvevők egyperces cserelehetőséggel. A következő csapatnak öt perc állt rendelkezésére, hogy felmenjen a jégre.

A két négyes csoportban a következő szarvasi vonatkozású eredmények születtek:

Szarvasok-Vásárhelyi Bikák 4-3
Remény Szarvasai-Mezőtúri Nádvágók 9-3

Püspökladányi Pingvinek-Remény Szarvasai 2-7
Szarvasok-LSTL Assasin 3-1

Remény Szarvasai-B.P. Kajakosok 2-3
Szarvasok-Szentesi Sügérek 3-7

A csoportmérkőzések után keresztmérkőzésekkel döntötték el, ki melyik helyért játszhat.

I. Csoport 1. Szentesi Sügérek – II. Csoport 2. Remény Szarvasai 5-4
II. Csoport 1. Budapesti Kajakosok – I. Csoport 2. Szarvasok 4-3 (hosszabbítás után)

A két helyi illetőségű csapat így a harmadik-negyedik helyért egymással játszott. A fiatal szarvasok körbekorizták mestereiket.

3-4. helyért Remény Szarvasai – Szarvasok 4-1

– Domján Balázs, Borbély Dávid és Gruner Benedek nagyon ügyesek a korosztályukban, itt, a felnőttek között pedig le tudják mérni a szintjüket – mondta még a mérkőzések előtt Kojak a fiatalokról, akik heti két edzéssel készültek a tornára. A fizikai kontaktus miatt csak a 15 év felettieknek engedték, hogy a felnőttekkel játszanak, de ezzel nem merült ki a szarvasi utánpótláskeret.

A torna döntőjét a Szentesi Sügérek nyerték, aki 5–1-re győzték le a Budapesti Kajakosokat. Ezen utóbbiban játszott az ötszörös világbajnok és olimpiai ötödik helyezett kajakos Beé István is.

A torna gólkirálya Jakab Levente (Püspökladányi Pingvinek) lett 17 góllal. A legjobb játékosnak Korom Zénót (Szentesi Sügérek), a legjobb hazai játékosnak Domján Balázst (Remény Szarvasai) választották.

35. alkalommal báloztak a barátok

Kamarai szolgáltatások – Információk első kézből