in , ,

Gyakorlós kisdiák a matematikaverseny dobogóján

Uhljár Adrienn és Laurinyecz Levente
Uhljár Adrienn és Laurinyecz Levente

A matematikaversenyek célja a tantárgy népszerűsítése, a tanulók logikus gondolkodásának mérése, és hogy a 2-12. osztályos tanulók összemérhessék matematikai tudásukat.

Iskolánk, a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola matematika tehetségműhelyének tagjai második alkalommal neveztek be a Zrínyi Ilona Matematikaversenyre. A szorgalmas felkészülési időszakot követte a februári megmérettetés. A versenyen mindenki tudása legjavát adta.

A díjazottakat március 7-én Sarkad városa fogadta. A Művelődési ház megtelt Békés megye 141 díjazott tanulójával és felkészítőikkel. Egy színvonalas műsor keretében osztották ki évfolyamonként a 15-15 tanulónak az oklevelet és a tárgyi jutalmat. Ekkor derült ki az elért helyezés is.

Nagy örömünkre Uhljár Adrienn, iskolánk 5. osztályos tanulója nyakába a 3. helyezést jelentő bronz érmet akasztották. Felkészítő tanára Litauszkiné Erki Katalin matematika-kémia szakos tanár.

A megyében nevezett 1767 versenyző között volt Laurinyecz Levente iskolánk 2. osztályos tanulója, aki a díjazottak között évfolyamában a megyei 13. helyett szerezte meg. Felkészítője Grunerné Harmati Mária szakvezető tanító.

Grunerné Harmati Mária

Baráti köri nőnap: A férfiak felszolgáltak, a képviselő mosogatott

Rekordszámú pályamű érkezett a közlekedésbiztonság gyerekszemmel meghirdetett versenyre