in , ,

Badar Gergő nyolcadikként ért be az Ironman 70.3 tajvani versenyén

Badar Gergő
Badar Gergő

– Valamit biztos elfelejtettem, de vajon mit? Na mindegy az utazás során tuti kiderül. Ezzel a gondolattal vágtam neki a 2017-es Ironman 70.3 Taiwan versenyre való indulásakor. Egy laza 20 órás utazás várt rám kisebb megszakításokkal – kezdte beszámolóját Badar Gergő tajvani versenyéről.

Mint kiderült, a napszemüvegét hagyta otthon az asztalon. Szerencsére Karesz barátja kisegítette.

– Két napom volt hogy kicsit átmozgassam magam, bejárjam a pályát ismerkedjek a környezettel.
Itthoni idő szerint este 23:00-kor volt a rajt, kicsit kómás voltam, persze aludni semmit nem aludtam előtte – emlékezett vissza az átállás nehézségeire.

Az úszása nem sikerült valami fényesen, sőt kifejezetten rosszul úszott még magához képest is.

– Fogalmam sincs hogy mi történt, egyszerűen nem ment. Nyugtattam magam, hogy nem gáz, végig kell tolni, aztán a bicajon meg futáson amperkedhetek. Kijöttem a vízből és 500 méteres depó várt rám, igen 500 méter, gondoltam magamban, de jó lenne ha ezt a végéből lecsípnék tuti két perccel jobb időt mennék, de mindegy hiszen mindenkinek ennyit kell futni.

A bringára szállva kicsit jobban érezte már magát és elkezdett tempót menni.

– Remekül ment, sőt, életem legjobb bringás idejét tudtam produkálni. A bringáról leszállva a 14. helyen pár perces hátrányban az előttem lévő kb. 7 fős boly után voltam. A futás kifejezetten meleg volt, nagyon meleg, 30 fok fölötti hőmérséklet, amihez valószínűleg a 74 százalékos páratartalom is hozzájárult a nem túl jó érzéshez. Ennek ellenére összeszedtem 7 embert így a 8. helyre jöttem be a célba 4 óra alatti idővel.

“Az igazat megvallva eredményileg jobbat vártam magamtól időben is, de ehhez az időjáráshoz hozzá kell szokni, valamint egy nagyon erős mezőnyben versenyezhettem ahol a nyolcadik helyet nagyon nagy becsben tartom”, foglalta össze a versenyen szerzett tapasztalatait Gegő, és már a jövőre gondol.

– Év eleje van, szinte most jöttem ki az alapozásból úgyhogy nyomjuk tovább, készülni kell a következő megmérettetésekre!

Lóhere és Szentháromság: Szent Patrik nap a Gyakorlóban

MSZP: Tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok!