in , ,

25. alkalommal vágtak neki a távnak a trefortosok Csabacsűdön

Negyedszázada Hajdu Mihályné Erzsike néni szervezte meg a Trefort Ágoston Általános Iskola diákjai számára az elsőt, most 25. alkalommal rendezték meg a csabacsűdi futógálát, ami immár harmadik alkalommal a Becsület félmaraton versenye is egyben, ami nem egy klasszikus verseny, mert az egymás elleni közdelem sokadlagos, Becsület, mert mindenki magának számolja a köröket. Az idén már több mint ötvenen neveztek a 21 kilométeres távra, amit majd mindannyian teljesítettek is.

Eljött Csabacsűdre Csécsei Zoltán, a 2016-os év ultrafutója, a 12 órás futópados futás Guinness-rekordere, aki körbefutotta már a Balatont is, de itt volt Pljesovszki Roland hosszútávfutó, Szarvas város futónagykövete és természetesen Antal Béla, Csabacsűd futónagykövete is.

– Azt látom, hogy egyre többen érkeznek ide, nem csak a csabacsűdiek, hanem a környező településekről és még messzebbről is. Már híre ment ennek a programnak – állapította meg köszöntőjében Dankó Béla országgyűlési képviselő, aki háláját fejezte ki a szervezőknek, mert mint mondta, – nagyon fontos az, hogy sportoljunk, egészségesen éljünk, és már fiatalkorban, gyermekkorban elkezdjük ezt, hiszen ha gyermekkorban nem szereti meg valaki a sportot, akkor felnőttként sem valószínű, hogy sportos, egészséges életet fog élni, és ez nagyon sok problémát felvet felnőtt korban.

Molnár József polgármester kellemes versengést, sérülésmentes célba érést kívánt a résztvevőknek. Sutyinszki Zoltán iskolaigazgató örömét fejezte ki, hogy erre a kis településre ennyien eljöttek. Megemlítette a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programját, amiben Békés megyéből egyedüliként részt vesz a Trefort is. Mindenkit arra kért, hogy szavazzanak az iskolára, mert ha az első háromban lesznek, akkor a mosdójuk felújításra kerül, ami amúgy szinte lehetetlen lenne.

Az indulók rajtszámán egy kis szív volt látható, amivel szimbolikusan is szerettek volna Beck Mónika azon kezdeményezését támogatni, amivel a szívbeteg gyermekek ügye mellé állt. A visszaszámlálást Hajdu Mihályné Erzsike néni vezényletével közösen végezték, hogy elsőként a félmaratonosok indulhassanak, majd sorra az egyre kisebbek. Számukra az útvonal a Petőfi utcán ki a falu széléig, majd az Ady Endre, Somogyi és Iskola utcákon át vezetett.

A félmaratont futók közül elsőként Csécsei Zoltán ért célba.

Trefortos eredmények:
alsó tagozat – fiú: 1. Bárdos András 4. o., 2. Kolozsi Krisztián 3. o., 3. Gulyás Viktor 3. o.
alsó tagozat – lány: 1. Gulyás Dominika 2. o., 2. Balogh Alexandra 4. o., 3. Viszkok Bernadett 2. o.
felső tagozat – fiú:1. Pavlovics Bence 8. o., 2. Urbancsok Ákos 8. o., 3. Gombár Viktor 6. o.
felső tagozat – lány: 1. Szatmári Amanda 6. o., 2. Komáromi Réka 5. o., 3. Illés Dóra 7. o.

Kis kör:
alsó tagozat – fiú: 1. Bárdos András 4. o., 2. Rácz Patrik 3. o., 3. Mizik Benjamin 1. o.
alsó tagozat – lány: 1. Gazsó Laura 1. o., 2. Csillik Mónika 1. o., 3. Kiszel Adrienn 1. o.

Osztályok versenye:
alsó: 1. 4. o., 2. 3. o., 3. 2. o.
felső: 1. 6. o., 2. 7. o., 3. 8. o.

Óvoda: 1. Tímár Nándor, 2. Csapó Szilárd, 3. Somogyi Tamás

Nők a gőzben

Földesi Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva)

Földesi: Aki fordulatban gondolkodik, az ne finnyázzon!