Connect with us

Oktatás

Székelyesek ezüstérme Szolnokon

Czeglédi Tímea és Munkácsi Richárd
Czeglédi Tímea és Munkácsi Richárd

Idén tizenkettedik alkalommal rendezték meg Szolnokon a Pelikán Kupa elnevezésű gasztronómiai kiállítást és versenyt. Az esemény április 1-jén zajlott a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Iskolánkat, a GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiumát Czeglédi Tímea és Munkácsi Richárd 14. D osztályos vendéglátásszervező-vendéglős tanulók képviselték ezen a színvonalas rendezvényen.

A kezdeti nehézségek ellenére jó kedvvel érkeztünk a rendezvény helyszínére. A diákok először összeállították a dekorációt, majd hozzákezdtek a díszasztal megterítéséhez. A megadott időpontra szinte percre pontosan elkészültek.  A verseny nagyon jó hangulatban zajlott, a résztvevők lelkesek, a zsűritagok szigorúak voltak. Versenyzőinken látható volt az egészséges versenyláz. Elméleti teszt és pezsgőtöltés is volt a feladatok között. Tanulóink itt is helytálltak, a legjobbak között teljesítettek, bizonyították szakmai felkészültségüket. Nagy izgalommal vártuk már az eredményhirdetést.

Áldozatos felkészülésüket ezüstéremmel jutalmazták. Az az öröm, ami tanítványaink arcán látható volt, minden fáradozást megért. A verseny nem csak a végzős tanulóknak volt kiváló alkalom tapasztalatgyűjtésre, hanem a felkészítő oktatóknak is. A felkészítésben részt vettek Bakulya Anna, Borbély Tünde és Tóth Róbert. Szeretnénk megköszönni iskolánk vezetőségének, hogy támogatták a csapatot, valamint a szervezőknek külön köszönetet mondunk a rendezvény megvalósításáért és azért, hogy egy jókedvvel, vidámsággal teli hétvégi programon vehettünk részt.

Tóth Róbert vendéglátó szakoktató

Népszerű

Lezajlott az írásbeli érettségi, megkezdődtek a szakmai vizsgák a Székelyben

Oktatás

Gyakorló „Digi-Ovi-Suli 2.0-20”

Oktatás

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Egyelőre csendes a Székely "boltja" (Fotó: Babák Zoltán) Egyelőre csendes a Székely "boltja" (Fotó: Babák Zoltán)

Hogyan zajlik a rendkívüli év zárása a Székelyben?

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect