in , , , ,

Apa és lánya sikere Szarvason

Malek Miklós és Malek Andrea
Malek Miklós és Malek Andrea

Húsvét utáni kedden este a Cervinus Teátrum színpadára két művész érkezett, akik önmagukban is sikerrel szerepelhetnének, de most egy családi koncert rövidített változatában ketten léptek a szarvasi közönség elé. Malek Miklós Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, karmester, és lánya Malek Andrea kétszeres eMerTon-díjas színművész, énekes (hogy csak a legfontosabbat említsem mindkettőjüknél) Kell néha egy kis csavargás… címmel adott nagysikerű koncertet.

Malek Miklós régen több alkalommal vendégszerepelt Szarvason az Express zenekar tagjaként, Andrea először lépett fel ezen a színpadon. Műsorukat nagyon jól felépítették, igényes, szívet melengető, családias hangulatú, laza koncertet adtak, az ígért 60-70 perc helyett jó másfél órás lett az este, mert a közönség már az első harmadától a dalok közben is tapsolt, midőn magával ragadta a hangulat. Malek Andrea meg is énekeltette a közönséget két dal erejéig. A zeneszerző történetekkel fűszerezte a dalok közötti perceket. Mindketten természetesek voltak a színpadon, ez adta meg a koncert meghitt jellegét, nagyon családiassá tetette még az is, hogy Malek Miklós zongorán kísérte lányát, néha megszólat a vendégművész Amirás Árpád csellójátéka is kíséretként, ez a két hangszer mégis tökéletessé tette a dalok megszólalását.

Az este a Madách Színház egy régebbi Tévedések vígjátékának prológjával kezdődött – Malek Miklós írt zenét az előadáshoz – Shakespeare nyitányként jó kezdett! A műsoron két kivétellel Malek Miklós szerzeményei szerepeltek, és nem csak a legismertebbek, de olyan is hallható volt, amiről nem is gondolnánk, hogy Malek Miklós a zeneszerzője, mert egy másik nagyszerű énekes-zeneszerző – Máté Péter – vitte sikerre a Hull az elsárgult levél című dalt. Zenét írt a Hofi-Kovács-Koós triónak, e dalokból is hangoztak el slágerek – például a Lazítani és a Seprik az utcát.

Megtudtuk azt is, hogy a zeneszerző szereti a verseket, így többet megzenésített, ebből is hallhattunk ízelítőt – Robert Burns Falusi randevúját. Szép Ernőnek két verse is elhangzott zenével – a Mondd, és a Gyermekjátékok, mindkettőt énekelte Huszti Péter is, de szerda este Malek Andrea és Malek Miklós tolmácsolásában hangzottak el, és ez is nagyon szépen szólalt meg. Szécsi Margit Robog a víz című versét –, ami az egyetlen dal, amit feleségének, Toldy Máriának írt a zeneszerző –, ezúttal lányától hallottuk.

A művészek vendégeként lépett fel Amirás Árpád csellóművész, aki Malek Miklós egyik szerzeményét adta elő, mert a zeneszerző komolyzenei szerzeményeket is ír szép számmal.

A koncert végén – Andrea-nap lévén – Földesi Zoltán tanácsnok úr egy csokor virággal köszöntötte a művésznőt névnapján.

A közönség szűnni nem akaró tapssal köszönte meg az estét Malek Miklósnak és lányának, Andreának.

A fotókat Babák Botond készítette.

Nyári tervek a Vízi Színházban

Terítéken volt Minden, ami a nagy naphoz szükséges