in ,

Nagy volt a játék tétje: Elmaradnak-e a vasárnapi istentiszteletek Szarvason?

A cím az is lehetne, hogy papok “az idő fogságában”, ugyanis a szarvasi egyházak képviselői, Lázár Zsolt igazgató lelkész és Horváth Z. Olivér, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség képviseletében, Seidl Ambrus katolikus plébános, Pentaller Attila református lelkész, illetve Kiss Illés Zoltán a kondorosi baptisták színeiben vettek részt azon az ökumenikus csapatépítő tréningen, amit Szarvas legújabb, ezen a néven  szabadulószobájában tartottak.

A helyszín a Vasút utca 10. szám alatti Evangélikus Lelkészi Hivatal pincéje volt, ahol a héten nyílt az új kalandjáték, és az első csapatok már túl is vannak a berepülésén.

– A pincéjébe vezető lépcsők ezúttal a múltba visznek, ahol a település emblematikus épületei, ódon utcái és nagy elődei is felbukkannak. Az Evangélikus Ótemplom egykor hatalmas méretű óralapja is emlékezteti a vállalkozó szellemű játékosokat az idő múlására, és az egyház jellegzetes szimbólumrendszere is felbukkan a játék során – árulta el a játék megálmodója, a médiából is ismert kolléganőnk, Hegedűs Évi, majd hozzátette, nem sikerült könnyűre, így egy kis finomhangolást igényelt a produkció.

A játék lényege az, hogy a 2-6 fős csapoknak különböző logikai feladványokat kell megfejteniük, rá kell jönniük az összefüggésekre, rejtélyekre, amik a számzáras lakatok nyitásához adják meg a kulcsot. A csapatoknak minderre 60 perc áll rendelkezésére, amire 15 ráadást lehet kérni, ha úgy látják, már közel a kijárat kulcsa.

A szabadulás sikerült, így holnap, vasárnap, mind a katolikusoknál a Szent Klára templomban 9-kor, az evangélikusoknál és a reformátusoknál 10-kor kezdődő istentiszteleteket megtartják.

Bagi Lacié a nap képe a NASA-nál

Rekordszámú diák érettségizett informatikából