in , ,

Sárkányhajósok hihetetlen hétvégéje

2017. június 9-11. között került megrendezésre Fadd-Domboriban a Magyar Sárkányhajó Szövetség szervezésében a 15. Sárkányhajó Magyar Bajnokság.  A szarvasi Körös Dragon csapata szép számú legénységgel nevezett az idei bajnokságra, mely egy jelentős állomás volt az induló csapatok számára, a 2017-es franciaországi Klub Legénység Európa- Bajnokság előtt.

Az év egyik legfontosabb versenyét hosszas felkészülés előzte meg a csapat számára. A téli alapozást, a konditermi, spinning, tornateremi és a tanmedencés edzést, a kegyes időjárásnak köszönhetően gyorsan felváltották a szabadban zajló edzések. A korai vízre szállásnak és a sok alázatos munkának meg lett a csapat számára az eredménye.

Senior A,  open és mix kategóriákban 200 m 1., 500 m 2. helyezést szerezte meg a csapat.

A sportág „király”, premier kategóriájában open-ben 200 m 2., 500 m 3., mixben 200 m 2., 500 m 1., 2000 m 5. helyet vívta ki magának a csapat.

Az egyesület az idei szezonban már női hajóval is tudott nevezni a bajnokságban, melynek debütálása a vártnál sokkal fényesebbre sikerült. 200 m 1., 500 m a 3. helyért járó érmet vehették át a csapat tagjai.

A sárkányhajós világot nem csak az egyesület női hajója lepte meg! Szitó Szabolcs vezetésével U-18-as, diákokból álló csapattal is tudott nevezni az egyesület. A kitartó, fegyelmezett felkészülésüknek meg is lett az eredménye, hisz minden számban, amiben rajthoz álltak a legfényesebb érem került a nyakukba. 200-500-2000 m is 1. helyezést értek el. A szép teljesítmény eredményeképp az U-18-as csapatból 8 fiatalt hívott be a szövetségi kapitány, a Klub legénység Európa Bajnoksággal egy időben, egy helyen megrendezésre kerülő Junior Világbajnokságon szereplő U-18 válogatott keretbe.

A sikerek ellenére nem dőlhet hátra a csapat, hisz nagy megmérettetésre készül az egyesület a franciaországi Divonne- les- Bainsben, a Klub legénység Európa- Bajnokságon. Nyerges Miklós klub elnök, a Magyar Bajnokságon elért eredmények tükrében és az egyéni teljesítmények alapján állítja össze az egyesület első nemzetközi versenyére utazó keretet.

A szarvasi sárkányhajósoknak nem csak a versenyzés a szívügyük, lehetőséget biztosítanak mindazok számára is, kik a szabadidő hasznos eltöltése céljából választanák e sportágat, így szeretettel várják az érdeklődőket, minden szerdán és vasárnap 17.30- kor!

Kriska Zsuzsa

A Gyakorlóban a mosoly mindig kitart!

Költözés előtt a Tessedik Sámuel Múzeum