in , ,

Kettős siker a hétvégi strandröpi-bajnokságon

Konstantinovics Lili, Demcsák Dávid
Konstantinovics Lili, Demcsák Dávid

A Szarvasi Röplabdások Baráti Köre Sport Egyesület szervezésében tartották meg a Dél-alföldi strandröplabda-bajnokság negyedik tornáját. A sorozat négy fordulóból, plusz döntőből áll, ez az állomás jelentette az utolsó lehetőséget a sportolók számára, hogy kiharcolhassák a fináléban való részvétel.

Szombaton reggel mindössze 7 női egység kezdte meg a csatározásokat, a csekély létszám miatt a hölgyek körmérkőzésekkel döntötték el egymás között a sorrendet. Két szarvasi egység között folyt kiélezett a verseny az elsőségért, végül a Konstantinovics Lili, Mári Petra alkotta fiatalabb egység öt győzelemmel és egy vereséggel, az egymás ellen aratott sikernek köszönhetően múlta felül a címvédő, Bazsó Kitti, Pecsenye Rita duót.

A vegyes párosok küzdelmeire már jóval nagyobb volt az érdeklődés. A 16 egység 3 csoportba sorolva vívott körmérkőzést, majd az így kivívott rangsor alapján helyosztó várt a mezőnyre, a nagy létszám miatt nem is tudták valamennyit lejátszani. Itt is helyi házi döntő volt a végén, és Konstantinovics Lili immár a második diadalát aratta Demcsák Dáviddal.

A vasárnapi folytatásban 10 férfi páros küzdött meg egymással, sajnálatos módon sérülés miatt az egyik duónak vissza kellett lépnie. Az idő kegyes volt a résztvevőkhöz, csak a felhők sokasodtak a Kacsa-tó fölé, de az eső nem eredt el. A fináléban három szegedi és egy csabai röplabdás lehetett ott, végül az esélyesebbnek tartott Filius István, Bitó Attila egység diadalmaskodott.

Végeredmények. Nők (7): 1. Konstantinovics Lili, Mári Petra (Szarvas), 2. Bazsó Kitti, Pecsenye Rita (Szarvas), 3. Araczki Gyöngyvér, Tatár Gréta (Békéscsaba), 4. Tóth Gerda, Lengyel Lívia (Szeged), 5. Dévai Henrietta, Insperger Fanni (Békéscsaba, Csongrád), 6. Szabó Csenge, Gyulai Fanni (Szarvas).

Vegyes (16): 1. Konstantinovics Lili, Demcsák Dávid (Szarvas), 2. Pecsenye Rita, Áchim Tamás (Szarvas), 3. Insperger Fanni, Török Richárd (Csongrád, Szentes), 4. Bazsó Kitti, Szerb Milán (Szarvas), 5. Lengyel Lívia, Borsi Levente – Szeged), 6. Mári Petra, Kiszel Tamás (Szarvas).

Férfiak (10): 1. Filius István, Bitó Attila (Békéscsaba, Szeged), 2. Csányi Roland, Inhoff Attila (Szeged), 3. Áchim Tamás, Kiri Bence (Szarvas), 4. Szerb Milán, Volford Tamás (Szarvas, Szeged), 5. Antal Mihály, Gál Csaba (Szarvas), 6. Földesi László, Földesi Zoltán (Sarkad).

Virág Imre

Tizenhármat gurított a Hunyadi a nyitómérkőzésen

Nostradamus Szarvasra is elhozta csalfa feleségét