in , , ,

Csipkerózsika Szarvason ébredezett

A VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiváljának 15. – utolsó – előadását láthatták szerda délután elsősorban gyerekek, de természetesen a felnőtt nézők is. Az előadást a Turay Ida Színház hozta el, Nyírő Bea rendezésében.

Ez a történet is – akárcsak a Hamupipőke nem Grimm átiratban, hanem a szinopszis szerint – „egy francia meseíró, Charles Perrault írásából született, az 1600-as évek végén”. Bár ez jobban hasonlított a Grimm testvérek által írotthoz.

A kis hercegnőt születésekor átokkal sújtja a királyné egyik tündér-keresztanyja, mert nem hívták meg a keresztelőre. Az átok szerint 15 évesen egy mérgezett orsó tűjétől örökre elalszik. A jószívű tündérek közül egy az átkot 100 éves álomra változtatja, de megakadályozni nem tudja. Így Csipkerózsika 100 éves álomba szenderül, amelyből csak egy herceg szerelmes csókja ébresztheti fel. Az előadás egyik varázsa, mint az elmúlt alkalommal, a nagyon szép díszlet és a jelmezek voltak.

A mesejáték azért is értékes volt, mert többek között Csajkovszkij Csipkerózsika című balett zenéjét hallhattuk.

A közönség délután is zsúfolásig megtöltötte a színházat, sőt a középső lépcsőt is, és szeretettel fogadták a szép mesét a Turay Ida Színház művészeitől.

Galambos Edit

A fotókat a Szojka Cinthia készítette

Őzmentés és madárgyűrűzés a természetbúvár táborban

Made in Hungary Liszi Melindával és Nagy Róberttel