in , , ,

Made in Hungary Liszi Melindával és Nagy Róberttel

Szerda este a Vízi Színházban Kedvenceink a víz fölött keretében Liszi Melinda és Nagy Róbert estjére került sor Made in Hungary címmel, a nézőteret szinte teljesen megtöltötték az érdeklődők.

„A Made in Hungary egy rádióműsor volt, amelyen a Táncdalfesztiválok döntős és díjnyertes dalai hangoztak el” – írja a szinopszis. Liszi Melinda és Nagy Róbert régi fesztiváldalokat énekeltek nagyszerű hangon, a közönség hatalmas tapsa mellett. A műsorukba bevonták a nézőket is, igyekeztek kapcsolatot teremteni a közönséggel. Használták a színház lépcsősorait, már a nyitódalt is fentről kezdték el, de többször is menetek fel és le a lépcsősoron. A közönséget levették a lábukról a hatvanas évek dalaival. Azt már megszokhattunk Liszi Melindától, hogy nem énekel két dalt egy ruhában, vagyis amennyi dal, annyi, ruha, kivéve a nyitó és záródal. De, hogy erre a lépésre Nagy Róbertet is rávette!?

Ami a dalokat illeti minden dal ismerős volt, annyira hogy a közönség a szövegét is tudta, így többek között az Isten véled édes Piroskám, az Add már Uram az esőt, a Hajjaj fekete vonat, a Minden jót Mónika, Színes ceruzák, Almát eszem és a Lelketlen ember is elhangzott, sok más mellett.

Liszi Melinda a tőle megszokott átéléssel, színészi eszközeit bevetve énekelt – előadásmódja egyedi, hangja káprázatos, az utolsó dal (Add már Uram az esőt) énekléséhez kiváló hangtechnikai tudására is szüksége volt. Nagy Róbert pedig könnyedén, mosolygósan, férfias bájjal, adta elő a slágereket, nagyon jól kiegészítette egymást a két színész a színpadon. A közönség nagyon szerette a két művészt, így ráadásdal nélkül nem mehettek el.

Galambos Edit

Fotó: Szojka Cinthia

Csipkerózsika Szarvason ébredezett

Jaj, de jó a habos sütemény!