in , ,

Jótanuló karatésok

A “Szarvas város jó tanulója – jó sportolója díj”-at egyetlen általános iskolás és egyetlen középiskolás fiú, illetve lány kaphatja meg minden évben, a javaslatokat a kiemelkedő tanulmányi és sporteredmények meghatározott pontrendszer szerinti értékelésével a helyi oktatási intézmények adják be, a díjazottak személyéről pedig az Ifjúsági- és sportbizottság előterjesztésére az önkormányzat hoz határozatot.

A helyi karatésok egyik legnagyobb eredményükként könyvelik el, hogy a címet ez évben két versenyzőjük, Frankó Dániel, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola, és Sindel Márk, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulója érdemelte ki teljesítményével. Dániel 5.00 tanulmányi átlaggal,egy magyar bajnoki bronzzal és egy Országos Diákolimpia ezüsttel ,míg Márk 4,71 átlaggal, egy magyar bajnoki ezüsttel és egy Országos Diákolimpia ezüsttel érdemelte ki a jelölést.

A szarvasi karatésok közül így már hárman is a rangos elismerés birtokosai hiszen tavaly Litauszki György (Vajda Péter Evangélikus Gimnázium)vehette át a kitüntetést, aki az Országos Diákolimpián aranyéremmel zárt 4,5 tanulmányi átlag mellett.

Ruzsinszki György edző

Eldőlt, melyek idén Szarvas kedvenc süteményei

A szarvasi polgárőrök taroltak a megyei versenyen