in , ,

Az első félidő utolsó negyedórájában eldöntöttük a mérkőzést

A bajnokság 8. fordulójában a Mezőhegyes csapatát fogadtuk, vendégeinkkel szemben volt egy kis adósságunk, mert a tavalyi szezonban mindkétszer súlyos verést mértek ránk.

Már a meccs első perceiben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a Mezőhegyes saját térfelére húzódott, teljesen átadták a területet nekünk, de Somogyi 8. percben eleresztett, kapu mellé szálló lövésén kívül nem adódott említésre méltó lehetőségünk. Akadt viszont a hegyesnek, a 16. percben egy kavarodás után Lévai védett, a lecsorgó labdára Lukács csapott le, de az ötös sarkáról leadott lövését Polonszki kivágta a gólvonalról.

Telt az idő, de a játékban semmi változás nem történt, bár rájöttünk, hogy ha nem tudjuk bevinni a labdát a gólvonalig, akkor átlövéssel kell próbálkozni, ezt meg is tettük, de eleinte nem sok sikerrel. A 31. percben végre megtört a jég, Viszkok adott be az alapvonalról jobbról, és a középen egyedül érkező Farkasnak nem okozott problémát három méterről a kapu közepébe lőnie. 1-0.

A kapott gól nagyobb aktivitásra késztette a vendégeket, ezután már többször tették tiszteletüket a kapunk előtt, egy ilyen alkalommal kellett a 35. percben Lévainak hárítania, Ács lövése után.

A 39. percben Szikora lopakodott előre a balösszekötő helyén, mivel senki nem támadta meg, húsz méterről lövésre vállalkozott, ami olyan remekül sikerült, hogy a labda egy pattanás után a jobb alsó sarokban kötött ki. 2-0.

Három perc múlva újra Szikora kísérelt meg lövést szinte ugyan onnan ahonnan az előbb, de most a bal felső sarkot célozta meg, sajnos most a kapufa hárított, ha már Víghnek nem volt rá esélye.

A 45. percben Somogyi is kedvet kapott egy távoli lövéshez, ami ugyancsak látványosra sikerült, a tizenhatos sarkáról mesterien csavart a vendégek kapusa felett a bal felső sarokba. 3-0.

Ennek a találatnak köszönhetően megnyugtató előnnyel térhettünk pihenőre. Három gólos előnyünk birtokában a második félidőt már szerényebb energiabefektetéssel indítottuk, kapkodnunk nem volt miért, így valamelyest kiegyenlítődött a játék.

Egészen a 67. percig nem adódott feljegyezni való esemény, ekkor viszont Dajcs állt oda egy húsz méterre megítélt szabadrúgáshoz, amiből igen nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba. 3-1.

Ezek után kicsit magasabb sebességre kapcsoltunk, nehogy valami nagyobb baj legyen a végére, helyzetünk is akadt a 76. percben, amikor Furár lépett ki a jobb oldalon a leshatáron majd Somogyit keresve középre adott, de Vígh számított a beadásra és felkapta a játékszert.

A lefújás előtti pillanatokban megfogyatkozott a vendég csapat, ugyanis a 90 percben Rotárt második sárgával kiállította a játékvezető.

Összegezve a látottakat, megállapíthatjuk, hogy a mai mérkőzés a 30. percig volt nehéz számunkra, a félidő utolsó tizenöt percében szerzett három gól eldöntötte a mérkőzést, így a második játékrészben mutatott visszafogott teljesítmény is elég volt a biztos győzelemhez. Jövő héten szombaton újabb rangadó vár ránk Kondoroson, ahol ritkán szoktunk győzelmet ünnepelni, de 21 ponttal a tarsolyunkban nincs mitől tartanunk ott sem.
Jók: Szikora, Viszkok, Kukovecz.

Szarvasi FC – Mezőhegyesi SE 3-1 (3-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Pájer Tamás (Petrovszki P., Görgényi A.)

Szarvas: Lévai B. – Szikora M., Kukovecz D., Polonszki P., Viszkok D., Zima D., Furár R., Kriska N., Farkas N., Somogyi J., Magyar M. (Pecznik P.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Mezőhegyes: Vígh T. – Ács L., Dajcs Á., Lugasi M., Mátó A., Nagy Sz. (Rotár P.), Szlovák N., Karancsi N., Dócza G., Lukács L., Szabó Á.
Vezetőedző: Ölei Dezső

Gólszerzők: Farkas N. 31′, Szikora M. 39′, Somogyi J. 45′ illetve Dajcs Á. 67′

Kiállítva: Rotár P. 90′ (második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Alacsony színvonalú mérkőzésen, rengeteg hibát vétve szereztünk meg a három pontot a mezőnyben kulturáltan futballozó vendégek ellen.

Ölei Dezső: – Sajnos a helyzetkihasználásunk még mindig nagyon rossz, ezen javítani kell, vagy pontot és pontokat szereznünk.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

Videó: Furár Adrienn

Balerinatábor: fegyelem, koncentráció, na meg csajos dolgok

Fotó: Berec Zsolt

Lurkó módi Mustolás a szarvasi Gyakorlóban