in , , ,

Hotel Mentholra készül a Cervinus

A Cervinus Teátrum Varga Viktor rendezésében már javában próbálja a Hotel Mentholt. A szereplők kíváncsian, örömmel várják a próbákat.

– Mennyire ismerted a darabot?

Széplaky Géza: Ismertem, láttam is, bár jóval régebben. Nem a Hotel Mentholhoz van kötődésem. Az a korosztály vagyok, akinek a szüleinél, otthon bakeliten az összes Hungária megvan, én ezen nőttem fel, ezt imádom. Ma is szívesen hallgatom. Világszínvonalú a zenéjük összhangzattanilag, hangszerelésben, előadásban. Mostani füllel is szívesen hallgatom.

Szemerédi Bernadett: Dalokat ismertem belőle, nagyon szeretem ezt a rockabilly lázat, ezt a pörgős, vidám világot, és nagyon örülök, hogy ebben a műfajban is kipróbálhatom magam.

Polák Ferenc: Nem, nem ismertem, amikor Zsuzsáék (Dr. Dósa Zsuzsa) eldöntötték, hogy színpadra viszik, mondták, hogy fent van a hálón, de nem néztem meg. Tiszta lappal akarok indulni, nem akarok hasonlítgatni.

Ragány Misa: A Hotel Mentholt nem ismerem, viszont a Made in Hungáriában játszottam, ami ugyanaz a rockabilly stílus. Az a tapasztalatom, hogy a közönség nagyon szereti.

Bardon Ivett: A Hotel Mentholt nem ismertem, a dalokat igen, de ezt nem láttam sehol, így jöttem ide. Mondták, hogy fent van a netten, de nem akartam megnézni. Játszottam a Made in Hungaryában – Verát – Fenyő Miklós következő darabjában. A zene megvan, azokat gyermekkorom óta ismerem.

Nádházy Péter: Megnéztem a neten a darabot.

– Mit jelent a Hungária zenéje, hiszen számodra ez történelem?

Szemerédi Bernadett: A „Fenyő kultusz” átszivárgott a határon, Szüleim is hallgattak Hungáriát. Szeretek karaokizni és bennem van egy „magyarul szeretnék énekelni” attitűd, ezért mindig magyar dalokat válogattam. És hát a Hungáriából süt a buli – ezzel nem lehetett „mellé lőni”.

Polák Ferenc: A Hungária dalokat ismerem, mert a szüleim hallgatták. Nem fújom kívülről, de ismerősek.

Ragány Misa: A dalok örökzöldek, mindenki ismeri. Nem tudom, hogy a Made in Hungarya kapcsán ismertem-e meg, vagy korábban, de úgy érzem mintha mindig ismertem volna életkortól függetlenül.

Bardon Ivett: Nagyon szeretem, mert bulizós, jó, egyszerű zene, táncolható. A dalokban nem kell mély érzelmeket keresni, ezzel egyetértek. A Made in Hungarya próbái alatt volt alkalmam Fenyő Miklóssal többször beszélgetni – mert játszott az előadásban – és Fenyő Miklós nem véletlenül ragaszkodik a szöveghez pontosan, mert minden dala valahol komoly, és szerintem ezt kell megtalálni, és nem is érdemes máshogy csinálni, akkor megtaláljuk a mélységét is.

– Fenyő Miklós zenéje egy életérzés volt, mit gondolsz erről?

Széplaky Géza: Nagyon szeretem azt a vagányságot, amit ők képviseltek.

Szemerédi Bernadett: Az érzés önmagáért beszél, aki hallja a zenét mosolyra húzódik a szája, elkezd dobolni a lába, mert süt belőle az életenergia, a dinamika.

Ragány Misa: Lehet szeretni, nem szeretni, de az biztos, ha megszólal, az ember lába ösztönösen elkezd mozogni. Szerintem mindenki szereti.

Nádházy Péter: Nem igazán ismerem a zenét, én komolyzenén nőttem fel, ez nem az én műfajom.

– Milyen érzéssel vágsz neki a próbáknak?

Szemerédi Bernadett: Nagyon örülök, mert Clarisse is egy vidám szerep volt, most egy vagány rockabilly csajt játszom. Vannak róla elképzeléseim: vagány, szókimondó. Nagyon örülök neki.

Polák Ferenc: A Valahol Leventeoktatója után ismét fontos szerep. Azért is örülök, mert Ivettel fogok együtt dolgozni, testvéreket játszunk. Bár már dolgoztunk együtt a Csodaszarvasban, de az egy lazább kapcsolat volt.

Ragány Misa: Bringát játszom, ami nagyon hasonló a Made in Hungaryában játszott Kisnyírőhöz, szinte azonos karakter talált meg. De remélem jól áll majd, annak idején szerettem a szerepet.

Bardon Ivett: Fufru kicsit el van veszve, szeretem ezt a karaktert játszani. Nyilván nem vagyok egy visszahúzódó, sarokban ülő lány – ez tény –, de élvezni fogom a szerepet, ahogy az első felvonás felolvasása után most érzem.

Nádházy Péter: Kíváncsiság, hogy képes vagyok-e erre… Ez annyira más, mint amit eddig csináltam, kíváncsian várom!

– Nem először játszol a Cervinus színpadán, az első bemutató jól sikerült, hogy érzed magad a színházban?

Ragány Misa: Jól érzem itt magam, nagyon családias a közeg. Nagyon jók a kollégák, jó hangulatú a munka mindig, úgyhogy öröm itt dolgozni.

– Mit vársz az előadástól?

Széplaky Géza: Jutalomjáték, élmény lesz felmenni a színpadra. Amit energiába belefektetek, azt a nézőktől visszakapom.

Szemerédi Bernadett: Valószínű nagyon vidám próbafolyamat lesz, sokat fogunk nevetni. Biztos kemény táncpróbák lesznek, hatalmas energiák szabadulnak fel. Ismerőseim nagyon várják az előadást, jönni akarnak megnézni. Igencsak közönségcsalogató lesz az előadás.

Polák Ferenc: Minimum, hogy fergeteges előadás lesz!

Ragány Misa: Sikert! Azt, hogy szeretni fogják, hogy nem lehet majd levenni a műsorról, azt várom!

Bardon Ivett: Van egy olyan ereje, amit nekem volt szerencsém megtapasztalni a Made in Hungaria előadásában. A közönséget egyszerűen „bedarálja” a végére, már mindenkinek mozog a lába, és táncolni akar – ez a daloknak az ereje. Azt gondolom a Hotel Mentol előadásnak ugyanilyen ereje lesz. Jó kis csapat jött össze megint. A nézők is érzik, hogy jó a hangulat, és ha mi bevisszük a napsugarat a színpadra, ők is jönnek velünk. És remélem, hogy sokáig megy majd, és sok örömet okozunk a közönségnek.

Nádházy Péter: Azt várom, hogy komoly siker lesz.

Négyet gurított a Hunyadi

Világbajnokkal zárták 56. évüket a szentandrási kajakosok