in , ,

Két meccs – négy pont

A Kétsoprony elleni sikerét követően, Kondoroson folytatta szereplését a HC Szarvas férfi kézilabdacsapata. A két szomszédvár összecsapása, legyen az bármilyen bajnokság, mindig presztízs értékű, és ez most sem volt másképpen. A vendéglátók az NBII-ben kevesebb lehetőséghez jutó fiatal, kizárólag kondorosi játékosokat nevezték a megyei bajnokságba, de azért a helyi rutin is képviselteti magát a csapatban és a tőlük megszokott módon szívvel lélekkel vetették most is magukat a küzdelembe.

Ez első játékrész fej-fej melletti fordulatos félidőt hozott, egy-két góllal hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, így a döntetlen állás izgalmas második félidőt vetített előre.

A fordulást követően kétszer is megpróbáltak a vendégek nagyobb előnyre szert tenni, ez a félidő derekáig őt gólosra sikerült is (20-25, 21-26), de szívósan küzdöttek hazaiak és a végjátékra ismét lőtávolba értek (28-30, 29-31), viszont győzelmet már nem engedte ki a kezéből a szarvasi csapat.

Kondorosi KK II. – HC Szarvas 30-32 (16-16)
Kondoros, 45 néző
Vezette: Szabó, Szegedi
Büntetők: 4/3 ill. 7/5
Kiállítások: 2 perc ill. 0 perc
HC Szarvas:
Wágner – Ardai 5, Sütő 12 (4), Andrikó 4 (1), Sztankovits 1, Nagy 6, Hanzel 4.
Csere: Tatai, Viczián, Sonkoly
Edző: Tusjak János

Tusjak János: Az eredmény az egyetlen, aminek ma örülhettünk.

A Kondoros góllövői: Krajcsovicz 8, Zubor 8, Hanyecz 5, Istenes 3, Kasnyik T 2,
Kasnyik V 2, Sztrehovszki 2.

****************************

A hétvégén ismét itthon játszottak férfi kézilabdázóink, ezúttal a Gyulai SE csapatát fogadták, ahol az odavágón egy gólszüretes eredmény született (35-49), így várható volt, hogy hazai környezetben a szarvasi csapat újra begyűjti a pontokat. A vendégek ráadásul igen fiatal csapattal érkeztek, egyedül az örökifjú Mészáros “Gyurma” képviselte a rutint csikócsapatban.

Könnyű hazai gólokkal indult a mérkőzés, a szarvasiak gyorsan döntésre akarták vinni a találkozó sorsát, de ez átcsapott némi könnyelműségbe, így kihasználva a hibákat magára talált a vendégcsapat. A villámléptű gyulai fiatalok bizony nem egyszer hozták kellemetlen helyzetbe a kissé elbizakodottnak tűnő szarvasi játékosokat, egyedül Kiss Axel élményszámba menő játéka adott örömöt a hazai publikumnak. A félidő így váratlanul szoros eredményt hozott (17-15).

A második félidőre sem változott sokat a játék képe, az biztos volt hogy a jobb erőben lévő hazaiak megnyerik a mérkőzést és ez nagyon meglátszott a játékon, a félidő közepére így be is telt az a bizonyos pohár a hazai oldalon és az időkérés rendezte a sorokat. De jelentősebb előny nem alakult ki a kiállításoknak köszönhetően (29-24, 31-26). Sőt a folyamatos előnyt jól használták ki a vendégek (31-28, 32-30), akár nyílt is lehetett volna a hajrá, viszont az utolsó percek 5-0-s sorozata végképp eldöntötte a mérkőzés sorsát.

HC Szarvas- Gyulai SE 37-30 (17-15)
Szarvas, 50 néző
Vezette: Papp, Túróczy
Büntető: 5/4 ill. 4/1
Kiállítások: 14 perc ill. 10 perc

HC Szarvas: Wágner – Ardai 7, Sütő, Andrikó 10, Viczián 1, Nagy 6, Kiss 8, Csere: Tatai, Hortobágyi (kapusok), Lestyan-Goda 5, Sztankovits, Sonkoly.
Edző: Tusjak János

Tusjak János: Ha lebecsülöd az ellenfelet, egy könnyű mérkőzésből lehet a legnehezebb…

A Gyulai SE legjobb góllövői: Mészáros 10, Sárkány 7, Lapis 6, Tóth 6.

A két mérkőzésből szerzett négy ponttal a szarvasiak továbbra is tapadnak a jelenleg listavezető újkígyósi Felföldi SE-re. Vesztett pontszámok tekinttében viszont azonosan áll a két együttes, így a következő hétvégén várhatóan eldőlhet, hogy fél távnál ki telelhet az élen.

Következő mérkőzés:

Felföldi SE Újkígyós – HC Szarvas 11.18 szombat 18:00 óra

HC post

Fotó: Helmeczi Ákos

A Ruzicskay Alkotóházba költözött a Márton-napi családi délután

Hagyomány és kegyelet