in , , ,

Három Cica a Hotel Mentholból

Rigler Renáta, Harcsa Boglárka és Tatár Bianka
Rigler Renáta, Harcsa Boglárka és Tatár Bianka

A Hotel Menthol szereplői között van három lány, akik az első jelenettől az utolsóig szinte végig a színpadon vannak, énekelnek, táncolnak, ők a Csacska Macska vokál, röviden a Cicák. Punch szerepében Rigler Renátát láthatják, Bambi Harcsa Boglárka, Mokkát Tatár Bianka személyesíti meg. A három színésznőt nem kell bemutatni a szarvasi közönségnek, hiszen Bianka tagja a Cervinus csapatának, a Holle anyó Ágicája, a Csodaszarvas Emeséje, és már sokszor láthatták a nézők nem csak „Cervinusosként”, hanem „Jókaisként” is a színpadon. Harcsa Bogival és Rigler Renátával is többször találkozhattak a nézők a Vízi Színház színpadán.

– Hogy kerültél az előadásba?

– Rigler Renáta: Másodéves színészhallgató vagyok Békéscsabán. Az elő év nyarán és az idén is sokat dolgoztam Szarvason a Vízi Színházban és beszélgettünk Varga Viktorral, hogy szeretnék máshol is színpadra lépni, nem csak a Jókaiban, szeretném kipróbálni magam. Viktor azt javasolta küldjek be egy önéletrajzot, amit el is küldtem. Később felhívott, hogy lenne egy szerep, meghallgatott és színészként tetszettem neki.

– Harcsa Boglárka: Nyáron voltam meghallgatáson a Cervinusban, de addigra már megvoltak a cica szereplők, de még az olvasópróba előtt kiesett közülük az egyik lány. Viktor felhívott telefonon, így szerencsére én kaptam meg Bambi szerepét.

– A próbaidőszak fele már eltelt, közeledik a bemutató, hogy álltok?

– Tatár Bianka: Folyamatban vagyunk, de egyáltalán nem állunk rosszul. Most került be a díszlet, a jelmezek, személyes kellékek (pl.: a napszemüvegek), így akad feladatunk az utolsó hétre is. Nehezíti a dolgunkat, hogy végig a színpadon vagyunk, sok mindenre kell figyelni. Rengeteg dal van, két próba között arra is időt kell szakítsunk, hogy a korrepetítorral, Timkó Jánossal gyakoroljunk. A dalok mellett a darab meghatározó része a tánc, a koreográfiák nem könnyűek, főleg, ha szólamokat kell énekelni közben. Technikailag már készen vagyunk, és minden nap adódik valami, ami még színesíti a karaktereinket. Ez jó, ebben a darabban nagyon nehéz “soknak” lenni…

– Mesélj a szerepedről…

– Tatár Bianka: Mokkát játszom, az egyik Cica lányt. A cél az, hogy mindhármunkban legyen valami, ami a másikban nincsen, mégis egyek tudjunk lenni a gesztusaink és “problémáink” által. Ők egy olyan világban élnek, ahol örökké buli van, a legnagyobb gondjuk, hogy a hajuk jól álljon, s a körmük le ne törjön. A mindennapi életben tőlem nagyon-nagyon távol áll ez a fajta felfogás és az ilyen típusú lányok is. Persze megvan a maguk bája, s miután szeretek magamon nevetni, élvezem, hogy olyan gesztusokat, mozdulatokat használok, olyan hangon szólalok meg, ahogyan az életben soha!

– Harcsa Boglárka: Nem a legokosabb karakter. A barátnőivel alkot egy egységet, mindenhová együtt mennek, és ugyanazt csinálják, mondják, de közben mindenkinek megvan a maga személyisége. Vicces, butus, de szerethető.

– Rigler Renáta: Punch szerepét játszom, aki egy akaratos lány. „Kötélen rángatja a fiúkat.” Nem tűr ellentmondást, kicsit domina.

– Ismerted Fenyő Miklós zenéjét?

– Tatár Bianka: Szerintem mindenki ismeri.

– Harcsa Boglárka: Igen, igen, persze!

– Rigler Renáta: Igen, szeretem. Korábban latin táncot táncoltam és sokat táncoltunk Fenyő zenére.

– Szinte állandóan a színpadon lesztek, énekeltek, táncoltok, ez más felkészülést jelent?

– Harcsa Boglárka: Rengeteg próbát igényel. Már megéreztük, hogy nagyon igénybe vesz a darab. Kell bírni tüdővel, energiával, mert alig megyünk ki a színpadról. Minden mondatra, ami elhangzik a színpadon, reagálnunk kell, mosolyogni, cukinak maradni vagy nagyon felháborodni…, ez azt jelenti, hogy végig fenn kell tartani a koncentrációt. Nagyon szélsőséges megnyilvánulásaik vannak a lányoknak. Soha nem hittem volna, de azt kell mondjam, fárasztó órákon keresztül IQ bajnokot játszani.

– Rigler Renáta: Sok gyakorlást! Most kezdjük el megérezni, hogy ez mit jelent. Már nem csak jeleneteket próbálunk, hanem egyben és felvonás végére érezzük, hogy elfáradtunk. De sok gyakorlással szépen rendeződik minden és megtanuljuk, hol tudunk energiát spórolni, és akkor szépen beáll.

– Hogy érzed magad Szarvason, a Cervinus csapatában?

– Harcsa Boglárka: Nagyon jól! Barátságos és befogadó a csapat. Én elég közvetlen vagyok, nagyon örültem, hogy új színházzal, új emberekkel ismerkedhettem meg. Boldogan jöttem!

– Rigler Renáta: Mindenki nagyon kedves, nagyon jó a társaság, szeretek itt lenni.

– Mit vársz az előadástól?

– Tatár Bianka: A közönség imádni fogja, és nem csak a Hungária dalok miatt. Nagyon sokszínű poénokkal fűszerezett az előadás, így garantáltan mindenkinek lesz min nevetni… két órán keresztül!

– Harcsa Boglárka: Hogy érezzék jól magukat a nézők. Hogy vidámságot, nevetést, kikapcsolódást adhassunk a nézőknek.

– Rigler Renáta: Biztos vagyok benne, hogy nagy siker lesz. Olyan darab, ami a dalok köré lett írva, ez egy koncert, prózai betétekkel. A zenének már alapból sikere van. Akik ezen a zenén nőttek fel, azoknak egy másfajta élményt ad. Mi mindent megteszünk azért, hogy ne csak a zenét élvezze a közönség, hanem a színészi játék is örömöt okozzon.

– Jó felkészülést, sok sikert kívánok!

Galambos Edit

A fotót Babák Zoltán készítette.

A Nemzeti Parki Termék védjegyet népszerűsítette Szarvason Fazekas Sándor

Nyolc napja van a lakosságnak a településképi arculati kézikönyv véleményezésére