in , ,

Szeghalmon begyűjtöttük a három pontot

A 15. fordulóban Szeghalomra látogattunk, bízva abban, hogy az elmúlt meccseket feledtetve, sikerül végre győzelmet ünnepelnünk. Reményeinket nagyban hátráltatta, hogy különböző okokból kifolyólag, több játékosra sem számíthatott Rétes mester.

Az esős idő ellenére tűrhető pályán feszültek egymásnak a felek, és még az iramra sem panaszkodhattunk, pláne úgy hogy már az első percektől fogva mi irányítottuk a játék menetét, így az sem okozott meglepetést, hogy az első lehetőség is előttünk adódott. A 14. percben Moldván ívelt be jobbról, a hosszú oldalon Somogyit találta üresen a labda, Janó lövése hajszál híján, de elkerülte a szeghalmi kaput.

Nagyon sok időnk nem volt bánkódni, mert a 17. percben Zima ívelt balról középre, ahol a jó ütemben felugró Furár 7 méterről a kapu bal oldalába csúsztatott, megszerezve ezzel a vezetést. 0-1.

A 21. percben újból Moldván adott be jobbról, de a középen érkező Kriska elől Baranyi lehúzta a játékszert. Újabb két perc múlva Somogyi készítette le lövésre a labdát Zimának, aki 20 méterről alig lőtt kapu mellé. Ezek után egy kicsit visszább vettünk a lendületünkből, ezáltal a hazaiak is el-el jutottak a kapunk közelébe, de ezek az akciók nem hordozták magukban a gól lehetőségét.

A 33. percben Viszkok tört előre a jobb szélen, majd középre adott, ahol az érkező Somogyi 5 méterről, a tőle megszokott higgadtsággal helyezett a kapu bal oldalába. 0-2.

A 38. percben egy felperdült labdát fejelt az ötösről kapura Pecznik, de a szeghalmi hálóőr hárítani tudott, így két gólos megérdemeltnek mondható előnnyel térhettünk pihenőre.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, az 50. percben Mészáros lépett ki középen, de lövését Lévai elvetődve védte. Másodpercek teltek csak el, most Mező került ziccerbe középen, de 14 méterről durván mellé lőtt.

Nem kellett nagy szakértelem ahhoz hogy megállapítsuk, érett a Szeghalom gólja, ami az 59. percben meg is született, ekkor egy középre bepasszolt labdát Gál lőtt kapura 18 méterről, ami a lábak között a kapunk bal alsó sarkába gurult. 1-2.

Számunkra nem jött rosszkor Cserna kiállítása a 63. percben, akit a játékvezető a perceken belül összeszedett két sárgája után küldött le a pályáról. Ez azért érthetően visszavetette ellenfelünket, emberhátrányban már nem tudtak akkora energiát fektetni a támadásokba, mint addig, visszaálltak a kapujuk elé, de azért a sűrű testfelépítésű Boruzs J. továbbra is többször okozott problémát a védelmünknek.

A 70. percben Pecznik lopakodott előre, majd 22 méterről ballal alig lőtt kapu mellé. A 84. percben Kriska szép cseleket követően lőhetett 10 méterről, de sajnos kapu mellé. A 85. percben nagyot sóhajthattunk, mert egy lepattanó labdát, a már említett Boruzs J. alig lőtte a kapunk mellé, így megmaradt a soványka előnyünk.

Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy ezen a meccsen is sikerült az első félidőben két gólos előnyre szert tennünk, amit a másodikban megint majdnem eltékozoltunk. Az első játékrész egészében kontrolláltuk a meccset, míg a másodikban már nem volt éle a játékunknak, szinte mindvégig csak szenvedtük. A kiállítás után ugyan valamelyest javult a helyzet, de ez nem volt annyira látványos, így végig ott motoszkált az ember fejében, hogy jön egy kósza találat, és megint csak döntetlen, és az azzal járó egy pont lesz a bérünk. Nem így lett, és ezzel több hetes negatív széria után végre újra győzelemnek örülhettünk. Jövő hét szombaton a Jamina lesz az ellenfelünk hazai környezetben.
Jók: Kukovecz, Viszkok, Kriska, Furár.

Szeghalmi FC – Szarvasi FC 1-2 (0-2)
Szeghalom, Városi Sportcsarnok és Sporttelep – 120 néző. Játékvezető: Sándor Gergő (Benyovszki Z., Bozó N.)

Szeghalom: Baranyai S. – Veres Zs. (Juhász T.), Boruzs J., Mező S., Mészáros M., Boruzs K., Hajdú B. (Kovács Z.), Turcsek Sz., Cserna R., Abdul K. (Kántor L.), Gál L.
Technikai vezető: Zsombok Attila

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Kukovecz D., Körösfalvi K. (Szebegyinszki R.), Pecznik P., Kriska N., Zima D., Furár R., Moldván K., Somogyi J., Farkas N. (Klimaj Z.).
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Gál L. 59′ illetve Furár R. 17′, Somogyi J. 33′

Kiállítva: Cserna R. 63′ (második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

Zsombok Attila: – Két ellentétes félidő jellemezte a találkozót. Az első félidőben a vendégek megérdemelten szereztek kétgólos előnyt. A másodikban a kiállítás ellenére jobb helyzetkihasználással elérhettük volna a megérdemelt döntetlent.

Rétes Pál: – Remek első félidő után a másodikban érthetetlen módon kapkodóvá vált a játékunk, ennek ellenére a győzelmünk megérdemelt.

A mérkőzés videós összefoglalója:

 

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Nyelvi hét a Vajdában

Podani Milán a Divízió 1-ben is jól zárta az idényt