in , ,

800 néző buzdítása mellett búcsúzott a Szarvasi FC a Magyar Kupától

A legjobb 16 közé jutásért kiírt mérkőzéseket rendezték szerdán a labdarúgó Magyar Kupában. A szarvasiak korábban még soha nem jutottak ilyen magaslatokig a sorozatban, de a hét elején edzőváltáson áteső NB II-es Zalaegerszeg ellen próbáltak további sporttörténelmet írni.

Szarvasi FC–Zalaegerszegi TE 0–3 (0–0)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Szarvas, 800 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Bornemissza Norbert, Kövér Tamás).

Szarvas: Lévai – Viszkok, Bakró (Pecznik, 78.), Polonszki, Szikora – Zima, Moldván (Kukovecz, 63.), Kriska – Furár, Somogyi (Farkas N., 83.), Klimaj. Edző: Rétes Pál.

Zalaegerszeg: Szemerédi – Nagy G., Koszó, Forgács – Bedi, Patvaros (Végh, 55.), Ekker (Paudits, 55.), Ágoston – Balázs Zs. (Kertész, 76.), Vernes, Babati. Megbízott edző: Vlaszák Géza.

Gólszerző: Balázs (47., 53., 57.).

Szarvason régen követtek nyomon focimeccset ennyien az Erzsébet-ligeti sporttelepen. A helyi iskolások is szép számban kilátogattak pedagógusaik vezetésével, így a csapatok kivonulását mintegy 600 néző követte, ami a kezdőrúgást követően még tovább duzzadt.

A szarvasiak tudatosan visszaálltak a saját térfelükre, hogy a ZTE gyors támadóit ne hagyják érvényesülni. Ebből a sünidisznóállásból próbáltak egy-egy gyors kiugrással veszélyeztetni. Félóra után egy ideig megfordult a szereposztás: a közönség által tüzelt hazaiak fergeteges rohamokba kezdtek, kapujuk elé tolva a vendégeket, akik csak a félidő hajrájára tudták visszaállítani a korábbi hadrendet.

A pihenő kizökkentette az addigi tempóból a házigazdákat, az egerszegieknek pedig összejött az, ami addig nem. A második félidő elején Balázs Zsolt 10 percen belüli klasszikus mesterhármasával lezárták a találkozó érdemi részét. A komoly élvonalbeli múlttal rendelkező támadó előbb 20 méterről tört el egy labdát, ami saját meglepődésére is, behullott a bal felső sarokba. Nem sokkal később Vernes sakk-matt passzát értékesítette, utóbb pedig egy szintén végletekig kijátszott labdát továbbított közelről a hálóba. A szarvasiakat ezután is vitte előre a szívük, de ahogy belefáradtak a nagy tempóba, úgy a sebességkülönbség is egyre inkább kiütközött a két fél között.

A háromgólos vereség túlzottnak tűnt, a küzdésért és a lelkesedésért joggal járt ki a közönség vastapsa Rétes Pál alakulatának, amely maradéktalanul megtette a tőle telhetőt.

Jó: Zima, Polonszki, Szikora, ill. Balázs Zs., Bedi, Vernes, Forgács.

Rétes Pál: – Amíg bírtuk erővel, tartottuk magunkat, sikerült megnehezítenünk a vendégek dolgát. Sajnos a második félidő elején egy rövidzárlat szertefoszlatta a reményeinket.

Vlaszák Géza: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, amit a hazai csapat igazolt is. Nagyon örülök, hogy Balázs Zsolt mesterhármasával továbbjutottunk.

Bakulya Mihály

Indonéz küldöttség kereste az együttműködés lehetőségeit városunkban

Bukovinszky Béla

Ünnepváró sör a Szent András Sörfőzdétől: porter sör, earl grey teával és bergamot naranccsal