in ,

Díjátadók a Szent András-napon

– Ismét eltelt egy év és itt ünnepelhetjük közösen településünk névnapját. Fontos esemény ez falunk életében, hiszen ezen alkalommal, mintegy évzárásként, mérleget vonhatunk az elmúlt időszakról, kiemelhetjük az év legjobb sportolóit, kifejezhetjük tiszteletünket azok felé, akik sokat tettek településünk haladásának érdekében – mondta a Szent András-nap ünnepélyes díjátadóján Sinka Imre polgármester.

“Gyorsan pergő, küzdelmes, rohanó, kegyetlen világban élünk” jelentette ki, majd hozzátette, hogy azért a 2017-es év szép pillanatokat is tartogatott, amikor terveik valóra válásaként nyertek pályázataik, elkészült a műfüves futballpálya, megújult a Posta környezete, és további elképzeléseik is jó úton haladnak a megvalósulás felé.

Rengeteget dolgoztak együtt a járás polgármestereivel, testületeivel, a megyei önkormányzattal, mert a pályázati rendszer megkívánta az együttgondolkodást.

– Úgy gondolom, jól sikerült valóra váltani régi és új terveinket, melyek következtében több száz millió forint pályázati pénzzel, és sok új létesítménnyel fog gyarapodni településünk a következő években – fejezte ki örömét a polgármester.

Mielőtt a díjakra érdemeseket szólították, köszöntőt mondott Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője is.

A 329/2017 november 14-i határozata alapján Szalai Antalné a Békésszentandrás Közszolgálatáért Kitüntető Díjat vehette át, akinek Bagi Erika méltatta hosszú életútját és a falu érdekében tett munkásságát.

– Közel 25 évet dolgoztam az államigazgatásban és most is a szociális munka az életem. Szívvel, lélekkel, tudásommal és nagy szeretettel végeztem akkor is és most is. Nagyon köszönöm a kitüntetést, jól esik, hogy rám gondoltak – köszönte meg a díjat Szalai Antalné.

Erzsike néni után dr. Dobos Ágoston református lelkész a községben végzett 17 éves szolgálatáért a Békésszentandrásért Kitüntető Díjat vehette át, amit egy Pál apostoltól vett idézettel köszönte meg azt.

Az év sportolója díjat 2017-ben Légrádi Attila labdarúgó kapus, Ambrus Réka kézilabdázó, Csépai Barnabás kajakos, Kondacs Jázmin Bíborka társastáncos és Horváth Zsolt sakkozó érdemelte ki.

A díjátadó után Békésszentandrás tehetséges fiataljai műsorát tekinthették meg a teremben ülők.

Ételosztás a szakadó hóban

Egy pillanatra lazítottak a szociális területen dolgozók