in ,

Ovisok kívánságlistája advent második vasárnapján

A csabacsűdi Hársliget Óvoda ovisai, azok óvónői, dajkái és szülei szolgáltak vasárnap az evangélikus templomban a második adventi gyertya meggyújtásakor. Elsőként Kórógyi Angyalka intézményvezető osztotta meg mesés ünnepi gondolatait a templomban ülőkkel.

– Advent időszakában minden vasárnap valami nagyon fontos dolog történik: eljön hozzánk egy-egy angyal, ezekről az angyalokról szeretnék most mesélni – kezdte Angyalka, majd a négy hétvége négy különböző színű angyalairól mesélt és egyik ovisának segítségével meggyújtotta a második gyertyát.

– Fontosnak tartom, hogy Advent idején is a családban az időnket egymásra szánjuk. A külső csillogásnál, a finomságoktól roskadó asztalnál, az ajándékok számánál sokkal, de sokkal fontosabb, hogy együtt legyen a család, beszélgessünk, játszunk a gyerekekkel, amíg igénylik – mondta, majd tolmácsolta a gyerekek szülőkhöz intézett, tíz pontból álló kívánságlistáját.

Első kívánság: Add nekem az idődet!

Második kívánság: Higgy nekem! Bízz bennem! Irányításoddal jó utat fogok választani. Ha magam mellett tudlak, nem történik velem semmi rossz.

Harmadik kívánság: Szeress akkor is, ha rossz vagyok, ha nem tetszik neked a viselkedésem.

Negyedik kívánság: Bocsáss meg nekem ha tévedek. És kérlek, ne hasonlíts engem másokhoz.

Ötödik kívánság: Ne vegyél nekem olyan dolgokat, amelyekre valamikor te hiába vágytál. És ne érezz bűntudatot, ha nem tudsz megadni mindent, amire fáj a fogam (néha csak azért kérek valamit, hogy kiderüljön számomra, hol a határ).

Hatodik kívánság: Kérdezd meg, úgy igazából, hogy mi történt az óvodában. És figyelj arra, amit ilyenkor mondok.

Hetedik kívánság: Erősíts meg abban, hogy szeretni fogsz, történjen bármi is.

Nyolcadik kívánság: Ne hagyd ki az esti mesét, ha ma kihagyod, lehet, hogy holnap már nem is kérem!

Kilencedik kívánság: Megígérem, hogy megtanulok viselkedni, mondani fogom, hogy „Bocsáss meg!”, „Kérlek szépen…”, „Köszönöm.”, ”Sajnálom a történteket.” – szóval mindent, amit elképzeltél, amikor beszélni tanítottál. Mondani fogok majd mást is, pl. hogy „Szeretlek benneteket!”.

Tízedik kívánság: Mindenekelőtt tanítsatok a szeretetre, hitre, becsületre, tiszteletre!

A Katica csoportosok és óvónőik műsora után gyermekeik mögé álltak szüleik, hogy előadják Kis István Mihály Gyertyagyújtás idején című dalát, amit a szerző kifejezetten erre az alkalomra írt, majd elénekelték Gyertyavilágban címűt is, ami tavaly nagyon tetszett mindenkinek.

Az ovisok templomi előadása után község polgármesteri hivatala előtt álló koszorún a második gyertyát Czesznak János gyújtotta meg.

Dr. Rentka László és Ardai Virág (Fotó: Babák Zoltán)

64 kilométer: Teljesítőképessége határáig ért dr. Rentka László a 24 órás úszáson

Közösségi összefogással gyulladt meg a második gyertya Szarvason