in , ,

Az MSZP Jézuskája a Fő téribe kopogtatott be

Földesi Zoltán
Földesi Zoltán

Egy hatalmas plüss kutyát szorongatott a hóna alatt Králikné Molnár Anna, az MSZP helyi szervezetének tagja. Mellette Földesi Zoltán és néhány önkéntes lépdelt, akik az adományokkal megrakott furgon felé vették az irányt. A helyszín december 15-én a Fő téri Általános Iskola épülete volt, ahová negyedik éve juttatják el a karácsonyi gyűjtésből befolyt felajánlásokat.

– A Magyar Szocialista Párt ilyenkor az ország egész területén szervez hasonló akciókat. A párt alapértékei között szerepel, hogy a leginkább rászorulót védi, és az ő érdekeiket képviseli még akkor is, ha egy ünnepi időszakról van szó. Szarvason ezt megelőzően már több kollektívához eljuttattuk az ajándékainkat, visszatérően pedig azért esett a választás erre az iskolára, mert talán itt van a legtöbb olyan gyermek, akinek jól jöhet ez a segítség – mondta el a kiválasztás szempontjairól a párt helyi szervezetének vezetője.

Hozzátette, a gyűjtés november elején kezdődött, és kb. 40-45 családot sikerült megszólítani. A nagy mennyiségű felajánlás között található 8 kg szaloncukor, 50 kg cukor, rizs, liszt, 18-20 csomag száraztészta, két zsák labda, étolaj, tartós tej, konzerv, kabala, könyv ruhanemű, cipő és egy kisebb méretű műfenyő is.

Rámutatott, a városban komoly erőt képvisel a közösség ereje. Sokan vannak, akik segítenek, szociális rászorultság vagy egy-egy karitatív kezdeményezés esetén pedig az egész település megmozdul.

Országos kitekintésben úgy látja, hogy bár az utóbbi években a gazdaság növekvő pályára állt, az emberek közötti olló egyre szélesebb. Sok olyan család van – elsősorban a középosztály köréből – akiknek több marad a pénztárcájában, ezzel párhuzamosan azonban több százezer ember csúszott lejjebb a társadalmi ranglétrán. Ez a tendencia Szarvason is érzékelhető, ezért úgy gondolja, szükség van ilyen jellegű megmozdulásokra.

Rejtő Csaba igazgató köszönetét fejezte ki az MSZP felé. Elmondta, az intézménybe járó diákok több mint fele rászoruló, akik közül valószínűleg mintegy ötvenen részesülhetnek a felajánlásokból.

– Az osztályfőnöki órákon és tanórán kívüli beszélgetésekből kiderül, hogy gyakran a szülők gyermekeik egyszerűbb kívánságait sem tudják teljesíteni. Természetesen a családok sok segítséget kapnak a Szarvasi Család-és Gyermekjóléti Központtól, főleg tartós élelmiszerek és ruhanemű formájában, de így talán idén játék is kerülhet a fa alá – érzékeltette az akció jelentőségét.

Zárásként Földesi Zoltán megfogalmazta, nem az a lényeg, hogy mi van a fa alatt, hanem hogy kik ülik körbe a fenyőfát, de bízik benne, ezzel a segítséggel egy kicsit mindenkinek örömtelibb és gazdagabb lesz az ünnep.

Meggyulladt az örömöt jelző harmadik gyertya is a szarvasi jászol mellett

Ünnepelt az ezüstszőlői idősek klubja