in ,

Meggyulladt az örömöt jelző harmadik gyertya is a szarvasi jászol mellett

A Szarvasi Férfikórus Iváncsó József karvezetésével és Seidl Ambrus katolikus plébánossal és a Chován harmonikásaival erősítve állt először a szarvasiak elé egy karácsonyi dal erejéig.

Utánuk Zahorecz Pál, az újtemplomi egyházközség lelkésze lépett a mikrofonhoz.

– A mai vasárnap különleges. Egyrészt azért, mert ha hagyományos adventi koszorút tart valaki otthon, akkor ma a rózsaszín gyertyát gyújtjuk, gyújtottuk meg, és ez nem véletlen, mert a mai vasárnap az örömről szól. Amikor eljövünk ide, a Fő térre, hogy hétről hétre meggyújtsunk egy újabb gyertyát, akkor mindig hallhatjuk ezeket a nagyon kedves és nagyon örömteli karácsonyi énekeket, ezért hoztam egy igét a kedves szarvasi lakosoknak – mondta a lelkész. – Jézus születéstörténetéről szól, mert az angyal ezt mondta neki: Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.

– Ha az ember a családjával együtt lehet karácsony ünnepén, ha a családjával együtt várhatja az ünnepeket, akkor a szeretet mellett van egy másik érzés is, ez pedig nem más mint az öröm, amikor örülhetünk, hogy együtt vagyunk. Amikor örülhetünk, hogy együtt ünnepelhetünk. amikor együtt lehetünk, és ez az öröm, ez egy olyan érzés, amit megpróbálunk minden évben újra átélni. Megpróbáljuk újra és újra megélni egymás között. Ez az öröm akkor lesz teljessé, ha együtt tudunk ünnepelni, ha együtt tudjuk meglátni azt, hogy az Úrjézus Krisztus eljövetele még örömetelibb dolog volt, mert kell az embernek az öröm, nem csak a szeretet, az együttlét, nem csak a jó fogások az asztalon, hanem kell az öröm, és ez pedig akkor lehetséges, ha az ember befogadja ezt a kis gyermeket – fogalmazott Zahorecz Pál.

Hodálik Pál alpolgármester örömét fejezte ki, hogy ismét ilyen sokan eljöttek erre a különleges napra, amikor az örömöt jelző harmadik gyertya meggyújtásához a betlehemi lángot Gödöllőről ismét elhozta Závoda Ferenc.

A szél ismét megnehezítette a mécsesek meggyújtását, már-már úgy nézett ki, hogy vissza kell hívni a tűz távozóban levő hozóját, vagy a Jeruzsálemben megszentelt hosszú szárú gyufával újragyújtani, de szerencsére az egyik mécses ellenállt az elemeknek.

“Legyen boldog, víg karácsony, legyen szép az ünneped!”, énekelte a Szarvasi Férfikórus búcsúzóul, miközben a Jobbik a Zenepavilon alatt pont befejezte karácsonyi ételosztását.

A gyertyagyújtás után betlehemi láng egy másik, sokkal veszélyesebb oldalát mutatták be a tűzoltók a piac melletti parkolóban. Egy konténerben lakástüzet szimuláltak, hogy bemutassák, mit okozhat egy égve felejtett gyertya, csillagszóró, vagy egy zárlatos karácsonyfavilágítás.

Az INTEGRÁL építette a karcagi lombkorona tanösvényt

Földesi Zoltán

Az MSZP Jézuskája a Fő téribe kopogtatott be