Connect with us

Szarvas

Utoljára ebben a formában a Szarvas és Vidéke karikatúramelléklete

Viszonylag korán, nem sokkal az újraindulása után szerepelt először vidám évösszefoglaló a szarvasi önkormányzati hetilap mellékleteként.

– A történelmi idők homályába vész, kinek jutott eszébe, de az biztos, hogy 1986-ban jelent meg először a Szarvas és Vidékében karikatúra – emlékezett vissza a december végi ötletelés szünetében Tatai László, a hetilap főszerkesztője. – Mindig azzal foglalkozott, hogy Szarvason mi történt az előző esztendőben, és ez a hagyomány folytatódott néhány év megszakítással a mai napig.

Mikor 2002-ben átvette a szerkesztését, meg is akarta szüntetni, sőt talán két évig szünetelt is. Aztán már az is a feledés homályába vész, hogy olvasói nyomásra, vagy milyen impulzusra tért vissza ismét minden év első számának mellékleteként.

– Ez egy olyan hagyomány volt, amit nem lehet megszüntetni. Most is csak átalakítani szeretném, vagy valamilyen más formába terelni. Ami itt ma összeállt, ez már abba az irányba mutat, ami a gondolataimban kezdett körvonalazódni. Ez is már egyfajta megújulás. Az idei már nem egy hagyományos tablóba összefoglalt eseménydömping, hanem egy kicsit másabb azzal, hogy bejöttek a szövegek.

Korábban már beszélgettünk erről, így nem ért váratlanul, hogy egy kicsit képregényesebb, modernebb formába szeretné elvinni mellékletet, de igazán még nem alakult ki, milyen is lesz a végleges stílus.

Mindenesetre holnap, csütörtökön megjelenik a Szarvas és Vidéke Önkormányzati Hetilap idei első száma, amiben még a hagyományos karikatúramellékletet találhatja az olvasó. Az ötletelőgárdába visszatért a társaság motorja, Mocskonyi Gábor. Tettestársai így az idén Bogárné Csávás Katalin, Hegedűs Éva, Keserű Zsuzsa, dr. Kutas Ferenc, Tatai László, és jelen sorok írója volt.

A minden év második számában megjelenő vicces képaláírásokkal ellátott képes melléklet stílusa nem változik, az viszont igen, hogy az idén már színesben jelenik meg a hetilap.

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect