in , ,

Túl az első bajnoki mérkőzéseken U10-es korongozóink

Szombaton Békéscsabán, a Csaba Pajtában volt az első hivatalos bajnoki mérkőzésünk, U10-es ,,C” korosztályban.

A bajnoki mérkőzésre a rendező egyesületen kívül még két csapat nevezését fogadták el, a Kiskőrösét és a miénket. Mindenki kétszer játszott egymással. A mérkőzések játékideje 2×12 perc ilyenkor, hivatalos bíró vezetésével, egy percenként sorcserével. Eredményt nem hirdetnek, a versenyhelyzet megszokása és a játék megszerettetése a cél.

Első meccsünk a hazai Csabai Farkasok ellen volt. Az eddigi barátságos tornákon még a két csapat nem találkozott egymással ebben az összeállításban, ezért nem tudtuk, mire számítsunk. Szokásunkhoz híven nagy iramban kezdtük a mérkőzést, ami meglepte a hazaiakat. Több gólt is ütöttünk, a második félidőben már kiegyenlített játék folyt a pályán, de 8:6-ra így is tudtunk győzni. Ami meglepő volt, hogy látványosan jobban korcsolyáztunk náluk, pedig két játékosunk most állt először jégen ebben a szezonban.

Második mérkőzésünket a kiskőrösiek ellen játszottuk, akik a régiós tornákon hozzánk képest nagyon erős csapatokkal vettek részt, de erre a bajnoki fordulóra a csoportnak megfelelő játékosaikat hozták el. Az első percektől látszott, hogy a heti három edzéssel készülő ellenfelünk összeszokott, pontos játékát nehéz lesz megzavarni, de végigküzdve a két félidőt sikerült őket többször meglepni, így csak 10:6-ra kaptunk ki.

Harmadik mérkőzésünk ismét a csabaiak ellen volt, akik tanultak az első meccsből és többet korcsolyázva és lőve játszottak, mi a megszokott játékunkat folytattuk, de ez most csak a döntetlenre volt elég, 7:7 lett az eredmény.

Utolsó mérkőzésünkre elfáradtunk, amit a nagyobb tudású kiskőrösiek ki is használtak, végig irányítva a találkozót 7:0-ra győztek.

További eredmények:
Csabai Farkasok-Kiskőrősi HC 2:14
Kiskőrősi HC- Csabai Farkasok 12:4

A Szarvasi Jégkorong SE tagjai:
Kapus: Patay Sára
1. sor: Csengődi Péter Keve; Molnár Örs; Bencze Hunor
2. sor: Kepenyes-Darida Zoé; Opavszki Lara; Csicsely Sára
3. sor: Patay Panna; Kohut Villő; Petrovics Kató

Gratulálunk a szarvasi csapatnak az első bajnoki szerepléshez.

Kohut Pál

Szántosi Dávid

Felkerült a világranglistára Szántosi Dávid

Dankó Béla és Molnár József

Már idén megújulhat a piac és a Napköziotthonos Konyha Csabacsűdön