in , ,

A keresztény ember megáll legalább néhány percre a kereszt előtt…

A húsvét, a feltámadás a keresztények legnagyobb ünnepe. Így tanítjuk mi, hitoktatók a gyerekeknek: Húsvétkor emlékezünk Jézus kereszthalálára, és ünnepeljük a feltámadását, megváltásunkat.

A GFF szarvasi Gyakorlóintézményében, immár hagyományosan, így, húsvét előtt tartjuk meg a lelki napot, melyen már azünnepre hangolódunk, készülünk. No, nem látványosan, zajosan, inkább csendben, de annál inkább magunkra és egymásra figyelve.

A mai embernek nem könnyű feladat ez. A csendben szembenézni önmagunkkal, vétkeinkkel, gyarlóságainkkal. Persze a gyerekek akkor nyitottak erre, ha megérzik benne a szeretet ízét.

A lelki napunkon az idén az Egyházmegyei Kateketikai Hivatal, és a GFF szegedi hittanár képzése segített az itteni hitoktatók munkájában. Három katekéta hallgató, és két tanára jött néhány osztálynak foglalkozásokat tartani. Ez remek erőpróba és tanulási lehetőség is egyben, egyaránt szolgálja, szolgálta a hallgatók, és gyerekek lelki növekedését. A foglalkozásokon nem volt kötelező téma. A hitoktatók a hozzájuk legközelebb álló témában, sok-sok játékkal, filmmel, dallal, imával, kézműveskedéssel készítették az Úr útját, adtak kicsiknek és nagyoknak lelki táplákékot itt, a nagybőjtben.  Újdonság volt az idén, hogy egy gimnáziumi, és egy evangélikus hitoktató is bekapcsolódott a munkánkba. Az itteni tanítóképzős hallgatók is tevékenyen részt vettek a szervezésben, a főiskolával való együttműködés keretében.
Amíg a gyerekekkel a hitoktatók foglalkoztak, tanítóik, tanáraik is a lelki feltöltődést választották. Dr. Gruber László plébános, főiskolai tanár volt a vendégünk ő vezette a felnőttek lelki gyakorlatát.

A napot most is a közeledő ünnephez méltó szertartással nyitottuk és zártuk. Seidl Ambrus plébánosunk tartotta ezeket az alkalmakat itt az iskolában, és a Szent Klára templomban.

Tisztább, megújult lélekkel várjuk a feltámadás ünnepét.

Gyekiczki Istvánné hitoktató, főiskolai mesteroktató

A foglalkozásokat szervezték, vezették:
1.osztály: Jancsó Brigitta katolikus hitoktató
2.osztály: Gyekiczki Istvánné katolikus hitoktató
3.osztáy: Molnár Szabolcs katekéta hallgató
4.osztály: Bátori Andrea evangélikus hitoktató
5.osztály:Kubina Ákos katekéta hallgató, és Vargáné Bögi Veronika Egyházmegyei Kateketikai Iroda munkatárs
6.osztály: Konczné Huszár Éva katolikus hitoktató
7.osztály:Tolnay Jácint katekéta hallgató, és Szalainé Katalin Egyházmegyei Kateketikai Iroda munkatárs
8. Osztály: Vidácsné Szurgent Éva katolikus hitoktató, gimnáziumi tanár

Gy. Németh Erzsébet, dr. Kondé Gábor és Sonkolyné Szekerczés Margit

A DK jelöltje nem akart többet politizálni, de nem bírta tovább nézni az országban történteket

A KOTE elvitte a három pontot és ránk előzött