in , ,

Egy gólos vereség a listavezető ellen

A 18. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltunk a szerdai napon hazai pályán, a listavezető, egyben alapszakasz győztes Méhkerék ellen. Az amúgy is vékonyka keretünk a meccsnapra különböző okokból kifolyólag tovább soványodott, így Rétes mesternek nem volt sok variálási lehetősége a kezdő csapat kijelölésekor.

Ennek ellenére nem kezdődött rosszul számunkra a mérkőzés, a 2. percben Furár robogott el a jobb oldalon, de beadása hajszállal hosszúra sikerült, így Farkas nem érhette el azt. Rögtön válaszolt a Méhkerék, szinte az ellentámadásból Lévainak kellett Juhász éles szögből leadott lövését védenie. Ezek után magához ragadta a kezdeményezést a bajnokjelölt, de meddő mezőfölénynél többet nem tudtak felmutatni. A 12. percben egy ellencsapást követően Furár beívelését követően mentett szögletre Wéber.

A 21. percben Farkas beadása suhant el a középen érkező Somogyi lába alatt. A 26. percben Sztojka beadása után alakult ki kavarodás a kapunk előtt, de Fülöp megoldotta a problémát, és fölé lőtt. A 33. percben Pilán beadását követően Vass lövése ment el keresztbe a kapunk előtt. A 38. percben Geiger, egy csel után lőtt 9 méterről, ugyancsak kapu mellé. Sajnos ezekben a pillanatokban ugyan Viszkok még a pályán volt, de sérülése miatt igazából már nem tudott segíteni a csapatnak, és mielőtt még cserélhettünk volna, a határ mentiek megszerezték a vezetést.

A 40. percben Boros adott be jobbról, és az ötösön helyezkedő Sztojka nem hibázta el a lehetőséget. 0-1.

A 43. percben kis híján tovább nőtt a vendégek előnye, Geiger eltört labdáját Kovács lőtte kapura, de Lévai nagy bravúrral szögletre tisztázott.

A második félidő méhkeréki helyzettel indult, a 49. percben Sztojka alapvonalról visszagurított labdáját Kovács lőtte kapura, de Lévai ismét a helyén volt. Ezt követően sokáig nem történt említésre méltó esemény, a vendégek előnyük tudatában erősen visszavettek a tempójukból, így kiegyenlítetté vált a találkozó. A 68. percben Körösfalvi élesen belőtt szabadrúgását ütötte ki Pintér.

A 78.percben egy szöglet után Wéber fejelhetett közelről, de Lévai kiütötte a labdát, az ismétlés szintén Wéberé volt, de ezúttal kapu fölé szállt a játékszer. A 87. percben Furár keverte meg a bal oldali vendég védelmet, de beadása után Ruzsa szögletre mentett Somogyi elől. Az elkövetkezőkben már nem változott az eredmény, így ha minimális különbséggel, de vesztesen hagytuk el a pályát.

Összegezve a látottakat, elmondhatjuk, hogy a magasabb célokért küzdő Méhkerék dolgát csak megnehezíteni tudtuk, de ez sajnos pontot ez esetben nem ért. Az első játékrészben egyértelmű volt a vendégek fölénye, ami a második félidőre kiegyenlítődött, ennek köszönhetően talán egy kicsit bátrabb játékkal, és nagyobb koncentrációval pontot csenhettünk volna, de reálisan nézve, ezen a meccsen ennek nem volt sok esélye. A sűrű program miatt nincs idő keseregni, mert szombaton újabb kihívás vár ránk, ezúttal Mezőhegyesen.
Jók: Furár, Zima, Lévai.

Szarvasi FC – Méhkeréki SE 0-1 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 150 néző. Játékvezető: Telek András (Petrovszki P., Kovács K.)

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D. (Körösfalvi K.), Polonszki P., Zima D., Pecznik P. (Szebegyinszki R.), Klimaj Z., Kriska N., Furár R., Magyar M., Somogyi J., Farkas N. (Moldván K.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Méhkerék: Pintér K. – Boros Á., Wéber L., Sztojka Á., Ruzsa Sz., Kovács Gy., Fülöp T., Geiger N., Vass A. (Piti L.), Pilán R. (Komlósi M.), Juhász J. (Krajcs G.)
Vezetőedző: Bíró Róbert

Gólszerző: Sztojka Á. 40′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Az első félidőben rossz felfogásban játszottunk. A másodikban sokat javult a teljesítményünk, ennek ellenére a Méhkerék győzelme megérdemelt.

Bíró Róbert: – A látottak alapján megérdemelt a győzelmünk.

A mérkőzés videós összefoglalója.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Fürj Erik és Gunda Gabriella

Fogadalommal pecsételték meg kapcsolatukat a hétpróbás párosok

Nyolcvan millió forinttal járul hozzá az önkormányzat a múzeum felújításához