in , ,

A benkások gálája

Azon a napon, amikor megkaptam a feladatot, hogy szervezzem meg az iskolánk tavaszi gála műsorát, elhatároztam, hogy elődeimhez szeretnék méltó lenni, s az ő hagyományaikat követni, de egyben valamelyest újat alkotni. A műsorszámokra több hete készültünk és megfeszülve vártuk az április 21-ét. Akadt, aki most debütált, s aki már szinte, mint egy profi vett részt. De mindannyian elmondhatjuk, hogy sok-sok óra kemény munkájának eredményét láthatták az iskola tanulói, diákjai és mindazok, akik megtiszteltek minket jelenlétükkel.

A célunk annyi volt, hogy mindenki meglássa mindazt, amit már tettünk, azt hogy most mennyit teszünk a mi közösségünkért, és, hogy még mire vagyunk képesek a jövőben.

A tehetséges diákjainknak csak egy darabkáját tudjuk megcsillantani a jelentekben, ugyanis, hisszük, hogy mindenki tehetséges valamiben. A közösség, amelyet felépítettünk sikeres, eredményes. Gazdag, mert szinte minden nap részt veszünk egy-egy versenyen, megmérettetésen. A gyermekek, pedagógusok és szülők közösen építik tovább iskolánkat, hogy büszkék lehessünk rá.

Benka Gyula születésének 180. évfordulójára emlékezve alkottuk meg a műsorszámokat, melyek között az alsós évfolyamos diákok, a pedagógus kar, az énekkar, a színjátszó csoportunk, a kiváló versmondóink, a nyelvi tagozatos tanítványaink, a csengettyűsök és a „Pál utcai fiaink” léptek az oltár elé.

Köszönettel tartozom minden kollégámnak, akik tanácsaival támogatott, hogy megvalósuljon az előadás és minden olyan pedagógusnak, aki segítette a tanulók felkészülését. S köszönöm azoknak a gyermekeknek, akik kiálltak a padsorokból társaik elé, hogy méltó részesei legyenek a 18. Benka Gálának.

Gazsóné Gugolya Beáta

Jó borok és egyre finomabb kolbászok kerültek a zsűri elé a kertbarátok éves minősítésén

Kondorosé lett idén a Nebuló Kupa